Δεν μπορεί να περιμένει ο Μάνταλος

Ο Πέτρος Μάνταλος αδημονεί για το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ξάνθης, την οποία όμως θέλει να διατηρήσει στην κατηγορία προτού κάνει το μεγάλο ταξίδι και γυρίσει σελίδα στην καριέρα του για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο 23χρονος επιτελικός μέσος διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία έχοντας πετύχει 7 γκολ σε 31 επίσημα ματς με τη φανέλα της Ξάνθης. Τα 5 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, όλα ιδιαίτερα καθοριστικά στην προσπάθεια που κάνει η ακριτική ομάδα για να διατηρηθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και να αποφύγει τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική.

Αυτό είναι και το μεγάλο άγχος του Μάνταλου ο οποίος δεν κρύβει σε φίλους και γνωστούς πως δεν βλέπει πλέον την ώρα που θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα. Θέλει ωστόσο να το πράξει έχοντας βοηθήσει την Ξάνθη να πραγματοποιήσει τον στόχο που της προέκυψε στην πορεία (αυτόν της σωτηρίας) και ασφαλώς δίχως η ομάδα να μπλεχτεί σε τυχόν μπαράζ παραμονής στη Σούπερ Λίγκα με αντίπαλο από τη Β’ Εθνική.

Εξέλιξη η οποία θα τον κρατήσει τουλάχιστον για επιπλέον έναν μήνα στην Ξάνθη καθώς το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας ολοκληρώνεται περίπου 30 ημέρες μετά από αυτό της Σούπερ Λίγκας.

“Να σώσουμε την Ξάνθη γιατί αυτή την ομάδα την αγαπώ, μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω, να καταξιωθώ σε αυτήν και να πάρω τη μεταγραφή για την ΑΕΚ”, έλεγε χαρακτηριστικά ο εξαιρετικός εφέτος Μάνταλος.

Ήδη βρίσκεται σε επαφή με ποδοσφαιριστές της Ένωσης οι οποίοι από την επόμενη σεζόν θα είναι συμπαίκτες του. Με έναν εξ αυτών άλλωστε, τον Βαγγέλη Πλατέλλα, αγωνίζονταν μαζί κατά την περυσινή περίοδο στην Ξάνθη και στην Ένωση πιστεύουν ότι στη Β’ Εθνική θα αποτελέσουν ένα ιδιαίτερα αποδοτικό δίδυμο στη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας.

Ο Μάνταλος ζει εδώ και αρκετές εβδομάδες σε ρυθμούς ΑΕΚ. Παρακολουθεί τα νέα της, ενημερώνεται για τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα, ζει με το όνειρο της “Αγιάς Σοφιάς”. Και όσο οι ημέρες περνούν και ο καιρός να ενταχθεί στο δυναμικό της ζυγώνει, τόσο εκείνος αδημονεί για την οριστική μετακόμισή του στην Αθήνα.