Φιλική νίκη για την Εθνική Νέων

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε της Κύπρου σε φιλική αναμέτρηση 1-0 χάρη στο γκολ του Κρητικού, στο Δημοτικό Στάδιο Τρίγλιας Χαλκιδικής

Ο φιλικός αγώνας με την Κύπρο ήταν το τελευταίο τεστ της ομάδας του Θοδωρή Παχατουρίδη ενόψει της συμμετοχής της στην elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-19 (Πορτογαλία, 28/5-2/6).

Η Εθνική Νέων είχε τον έλεγχο του αγώνα σε όλη, σχεδόν, τη διάρκειά του ματς και έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το υπέρ της σκορ, με σπουδαιότερες τα τετ-α-τετ των Δώνη (22΄), Κρητικού (37΄), Νιούμαν (79΄, 88΄) και Μήλιου (87΄).

ΕΛΛΑΔΑ: Στρέζος, Σάλιακας, Μυρθιανός (56΄ Σωτηράκος), Δαμιανάκης (70΄ Παντελάκης), Βλάχος (70΄ Φάζος), Τζανουλίνος (56΄ Μήλιος), Δώνης (56΄ Νιούμαν), Βούρος (70΄ Ρούσσος), Δεληγιαννίδης, Φούντας, Κρητικός (70΄ Γιούκαρης)

ΚΥΠΡΟΣ:
Παναγιώτου Κ., Ιωάννου Θ., Καρώ (51΄ Κουσουλός), Κοσμά (65΄ Σταυρινός), Παπαφώτης (65΄ Κουμής), Μακρής, Τζιάμμας (83΄ Φραγκέσκου), Θεράποντος (83΄ Ευσταθίου), Κωνσταντίνου (83΄ Φράγκου), Παναγιώτου Α., Ιωάννου Ν.

Παχατουρίδης: «Να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Παχατουρίδης ανέφερε: «Έμεινα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο είχαμε συνοχή και δημιουργήσαμε περισσότερες επικίνδυνες φάσεις στην εστία των αντιπάλων. Θα επιδιώξουμε στο διάστημα που απομένει έως τις επίσημες υποχρεώσεις μας να βελτιώσουμε τις αδυναμίες που παρουσιάσαμε σήμερα. Στόχος μας είναι η πρωτιά στον όμιλο με Πορτογαλία, Βέλγιο και Ουαλία, που θα μας δώσει το εισιτήριο πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης».