Στον τελικό της Eurovision η Ελλάδα (vid)

To Freaky Fortune τα κατάφερε και πέρασε στον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού. Ποιες άλλες χώρες θα δώσουν το παρών στα τελικά.

Η Ελλάδα πήρε το χρυσό εισιτήριο για τον τελικό του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται φέτος στη Δανία, χάρη στο τραγούδι που ερμήνευσαν οι Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Kidd, «Rise Up».

Στο κατάμεστο στάδιο B&W Hallerne της Κοπεγχάγης, οι 11.000 θεατές χόρευαν ασταμάτητα στο ρυθμό της ελληνικής συμμετοχής σε ένα τραγούδι που συνδυάζει πολλά μουσικά στοιχεία dance, balcan και rap, ενώ η εμφάνιση στη χορογραφία του πρωταθλητή του τραμπολίνου Arthour Geremyan, ενθουσίασε το κοινό.

Η Ελλάδα, στον β’ ημιτελικό εμφανίστηκε στη 13η θέση σε σύνολο 15 συμμετεχόντων, από τις οποίες χώρες σφράγισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό και οι ακόλουθες: Ελβετία, Σλοβενία, Πολωνία, Ρουμανία, Νορβηγία, Μάλτα, Λευκορωσία, Φινλανδία, Αυστρία.

Κατά τον Α’ Ημιτελικό, το εισιτήριο για τον τελικό της 10ης Μαΐου πήραν επίσης η Αρμενία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ουκρανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Ολλανδία, η Ρωσία, το Μαυροβούνιο, το Σαν Μαρίνο και η Ισλανδία.

Στον τελικό του Σαββάτου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) καθώς και η διοργανώτρια Δανία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό, όπως πείθεστε.

Τέλος, η σειρά εμφάνισης στον τελικό θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες από τους διοργανωτές του 59ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovison.