Βασιλόπουλος: «Θετική η απόφαση του ΣτΕ για την ΑΕΚ»

Ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος, μετά το τέλος της συνάντησης με την ΑΕΚ και το ΥΠΕΚΑ, παραδέχθκηε πως η απόφαση του ΣτΕ θα είναι θετική για την «Ένωση».

Ο Άρης Βασιλόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα της υπογειοποίησης, αλλά και στο υποτιθέμενο σχέδιο για γήπεδο του Δικεφάλου από τον Δήμο, που δεν υπάρχει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δήμαρχος:

Για τη χθεσινή συνάντηση: «Θα καθίσουμε με τους ξένους αρχιτέκτονες να βάλουμε κάτω τα πράγματα και να δούμε τι ακριβώς γίνεται. Η ΑΕΚ μας έκανε μία παρουσίαση σήμερα, ειπώθηκαν πολλά τεχνικά θέματα τα οποία και πρέπει να δούμε. Θα υπάρξει συζήτηση και θα προχωρήσουμε ανάλογα. Δεν έχουμε πει αν θα συναντηθούμε πάλι με τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Περιμένουμε κάποια έγγραφα, τα οποία δεν είχαμε στα χέρια μας ως τώρα και απορώ γιατί. Τώρα μας ειπώθηκε πως θα μας δοθούν. Θα τα δούμε κι αυτά».

Για την υπογειοποίηση: «Στο θέμα της υπογειοποίησης είναι αλήθεια πως δεν σταθήκαμε πολύ (σ.σ. από τον τρόπο που αντέδρασε στην ερώτησή μας γι’ αυτό το θέμα κι αν υπάρχει ταύτιση απόψεων έδειξε πως δεν υπάρχει πρόθεση για μεγαλύτερη ανάλυση και πως όλα προχωρούν θετικά). Είναι ανεξάρτητα από το γήπεδο, είναι ένα εξαιρετικό έργο για την πόλη και όχι μόνο και θα ήμουν χαζός να μη το θέλω».

Για το γεγονός ότι ο Δήμος δεν έχει κάποιο δικό του σχέδιο για γήπεδο: «Όχι δεν έχουμε δικό μας σχέδιο. Το οικόπεδο είναι της ΑΕΚ. Πώς θα μπορούσαμε εμείς να πάμε να κάνουμε μελέτη σε έναν χώρο που δεν μας ανήκει;»

Αναφορά έγινε και στην απόφαση ΣτΕ: «Αν βγει θετική η απόφαση του ΣτΕ για την ΑΕΚ, τότε…», ειπώθηκε από τους δημοσιογράφους με τον Άρη Βασιλόπουλο να διακόπτει αρχικά και να παραδέχεται: «Θετική θα βγει…», δείχνοντας να γνωρίζει φυσικά κι αυτός την εισήγηση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.