«Τα συμφέροντα μας συγκλίνουν στο να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Γιώργος Πάνος, μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM» για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ τονίζοντας πως μπορεί να βρεθεί μία κοινή λύση.

Αναλυτικά:

«Ήμουν παρών μαζί με το δήμαρχο στη χθεσινή συνάντηση και παρακολούθησα από κοντά όλη τη συζήτηση. Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως έγινε αποδεκτό κι από τις δύο πλευρές πως η συζήτηση ήταν αναγκαία για την πλήρη ενημέρωση του Δήμου επί όλων των θεμάτων που επεξεργαζόταν μέχρι στιγμής η ΑΕΚ και δεν είχαμε εμείς υπόψη μας, με ευθύνη όχι δική μας. Με παρέμβαση του κ. Διάκου ζητήθηκε να μας δοθούν αυτά τα στοιχεία, γιατί εμείς δεν είχαμε πάρει το φάκελο με το σχέδιο της ΑΕΚ, με περιβαλλοντικές και άλλες μελέτες, αλλά και παρεμφερή έργα. Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως συμφωνήσαμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των φιλάθλων και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτά τα δύο ζητήματα είναι πρωτεύοντα. Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ των αναγκών της ομάδας και της ποιότητας ζωής των δημοτών σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον. Περιμένουμε να μας δοθούν αυτά τα σχέδια, τα οποία δεν μπορούσαν να δοθούν για κάποιους λόγους νομιμότητας.

Δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κανέναν παράγοντα για όσα γίνονται στα γήπεδα στην Ελλάδα. Κάποιοι προσπάθησαν και προσπαθούν να παρουσιάσουν το πρόβλημα σαν διαμάχη μεταξύ Δήμου και ΑΕΚ. Αυτό είναι πολιτικό λάθος και για όσους το χρησιμοποιούν είναι τουλάχιστον σκοταδισμός. Τα προβλήματα στις πόλεις είναι πολύπλοκα και σύνθετα, δεν λύνονται με ένα ναι ή ένα όχι. Όλοι κατάλαβαν χθες ότι ο Δήμος είναι υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά θέλει να υπερασπιστεί και την πόλη και το άλσος. Τα συμφέροντά μας συγκλίνουν στο να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν υπάρξει λογική, μπορούμε να βρούμε έναν δρόμο».