Φωτιές και μολότοφ έξω από το Πολυτεχνείο. Κλειστή η Πατησίων (vid)

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια. Κλειστή παρέμεινε για ώρες η οδός Πανεπιστημίου. Μολότοφ έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου, επί της Στουρνάρη. Bίντεο από τα επεισόδια.

Ένταση, πύρινα οδοφράγματα και οδομαχίες επικρατούν αυτή την ώρα στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο.
Οι οδομαχίες ξεκίνησαν μετά το τέλος συγκέντρωσης 1.000 περίπου αλληλέγγυων των κρατουμένων απεργών πείνας στα Προπύλαια στις 18.30 το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης.
Η συγκέντρωση έληξε ειρηνικά, ωστόσο αυτή τη στιγμή, ομάδα 500 περίπου αντιεξουσιαστών κάνουν συνεχή ρίψη μολότοφ κατά των διμοιριών των ΜΑΤ στη διασταύρωση των οδών Στουρνάρη και Πατησίων.
Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε δύο ΙΧ, ενώ με κάδους που καίγονται, έστησαν πύρινα οδοφράγματα στην συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ άλλων ζητούσαν κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’, αλλά και του «κουκουλονόμου».
Φτάνοντας από τα Προπύλαια στη Βουλή, διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία, έγραψαν συνθήματα με σπρέι στα μάρμαρα έξω από τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ξεκίνησε από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή και στη συνέχεια οι αντιεξουσιαστές κατέβηκαν προς την Ομόνοια.
Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.

Πηγή: news247.gr