Εκτός Εθνικής ο Αντετοκούνμπο

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο να μείνει εκτός Εθνικής ενόψει Μουντομπάσκετ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Διαβάστε τι σχεδιάζουν οι Μιλγουόκι Μπακς για τον νεαρό παίκτη το καλοκαίρι που μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή του στην Εθνική Ελλάδος.

Οι Μιλγουόκι Μπακς σχεδιάζουν ένα πολύ γεμάτο καλοκαίρι για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάτι που σημαίνει προβλήματα για την Εθνική Ελλάδας. Ο Κώστας Μίσσας, υπεύθυνος της U20 εθνικής, αλλά και με όσα γνωρίζουμε μέλος της Εθνικής ανδρών, είχε καταστήσει σαφές τον Φεβρουάριο ότι ο νεαρός Έλληνας θα παίξει σε μία από τις δύο εθνικές, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι προτεραιότητα έχει η …μικρή Εθνική η οποία θα αγωνιστεί στο πανευρωπαϊκό των u20 από τις οκτώ ως τις 20 Ιουλίου στην Κρήτη.

Μόνο που σύμφωνα με τους Μιλγουόκι Μπακς, αυτό το ενδεχόμενο αποκλείεται αν τουλάχιστον πιστέψουμε τον αντιπρόεδρο της ομάδας Ντέιβιντ Μπάμπκοπ ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε: «ετοιμάζουμε μία καλή ομάδα για το Summer league του Λας Βέγκας, όπου θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Είναι η ευκαιρία ο Γιάννης να παίξει ως το κεντρικό πρόσωπο στην επίθεση και ο Νέιτ Γουόλτερς να οργανώνει. Το καλοκαίρι μπορείς να βάλεις αυτούς τους δύο εκεί που δεν γινόταν μέσα στην χρονιά». Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι ο προγραμματισμός των Μπακς περιλαμβάνει συμμετοχή του Αντετοκούνμπο στο Summer League του Λας Βέγκας το οποίο ξεκινά στις 11 και τελειώνει στις 21 Ιουλίου.

Αν η ομάδα επιμείνει, ο νεαρός θα παίξει μαζί της στα μέσα Ιουλίου χάνοντας το πανευρωπαϊκό κάτω των 20 ενώ η επιστροφή του τοποθετείται προς τα τέλη του μήνα, κάτι που σημαίνει ότι η εθνική ανδρών θα έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το οποίο και αρχίζει στις 30 Αυγούστου.

Στο περιθώριο της επιλογής του, είχαν γίνει γνωστές οι θέσεις του ίδιου του παίκτη να ενισχύει την Εθνική Ελλάδας κάθε καλοκαίρι, οπότε μένει να δούμε αν μπορεί να επιτευχθεί κάποια συμφωνία μεταξύ του παίκτη και του Μιλγουόκι ή ο Αντετοκούνμπο δεν θα περάσει καθόλου τον Ατλαντικό φέτος.

 

Πηγή: contra.gr