Εκλογές παρουσία «μπράβων»

Μετά την εισβολή μπράβων σταλμένων από την παράταξη της ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ κατά την διάρκεια των φοιτητικών εκλογών προ ολίγων ημερών νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Εμπλοκή «νονών» της νύχτας σε φοιτητικές και συνδικαλιστικές εκλογές αποκάλυψε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τη δράση κυκλώματος εκβιαστών στην Αττική.

Συγκεκριμένα, από την άρση απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα των υπόπτων προέκυψε ότι φοιτητικές εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σωματειακές εκλογές στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» πραγματοποιήθηκαν… παρουσία «φουσκωτών».

Το αποδεικτικό υλικό βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή, ενώ ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρίσκεται γιατρός του «Ερυθρού Σταυρού», που ζήτησε τη συνδρομή «μπράβων» στις σωματειακές – συνδικαλιστικές εκλογές.

Στο κύκλωμα κατηγορούνται ότι συμμετείχαν 16 άτομα, από τα οποία επτά προφυλακίστηκαν. Μεταξύ αυτών ο 46χρονος φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος και αθλητής πολεμικών τεχνών (Μixed Martial Arts – ΜΜΑ) Γιώργος Β. Ο εν λόγω εμφανίζεται να εισπράττει χρήματα για προστασία (από 200 έως 1.500 ευρώ τον μήνα) από 22 καταστήματα σε Αττική, Κόρινθο και αλλού.

Μέλη της ομάδας του έχουν ξυλοκοπήσει ιδιοκτήτες καφέ – μπαρ σε Π. Φάληρο και Αγ. Θεοδώρους, προκαλώντας τους κατάγματα στο πρόσωπο και στο σώμα, ενώ συνέθλιψαν με σφυρί τα δάκτυλα του χεριού ιδιοκτήτη πλυντηρίου αυτοκινήτων στα Πετράλωνα.

Από τη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών προκύπτει ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας είχε τηλεφωνικές επαφές με τον 24χρονο απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) Δημήτρη Τ. Ο τελευταίος εργαζόταν σε τρία νυχτερινά κέντρα σε Γκάζι, Γλυφάδα και Αγ. Κοσμά. «Ο Γιώργος Β. εισέπραττε εκβιαστικά από τον Δημήτρη Τ. 1.000 ευρώ μηνιαίως (…) Ο Δημήτρης Τ. πιθανότατα συγκέντρωνε φοιτητές και τους μετέφερε στα ανωτέρω μεγάλα καταστήματα – Club εισπράττοντας ποσοστά», αναφέρεται στη δικογραφία.

Σε συνέχεια όλων των παραπάνω, αποκαλύπτεται επίσης ότι έπειτα από αίτημα του 24χρονου, ο 46χρονος είχε διατάξει μέλη της ομάδας του να δώσουν «ισχυρή παρουσία» σε φοιτητικές εκλογές, επιβάλλοντάς την σε μέλη αντίπαλων παρατάξεων… Συγκεκριμένα, «ο Δημήτρης Τ. ζήτησε από τον Γιώργο Β. δύο φορές να του διαθέσει τον… (σ.σ. παρατίθεται το όνομα κατηγορουμένου «μπράβου») για να συνδράμει με την παρουσία του τον Δημήτρη Τ. στις φοιτητικές εκλογές…».

Εξίσου αποκαλυπτικό είναι το περιεχόμενο συνομιλιών του αρχηγού της σπείρας με γιατρό του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», ονόματι «Κώστα», την 20ή και 21η Φεβρουαρίου 2013. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, «ο Κώστας ζήτησε από τον Γιώργο Β. να του στείλει δύο – τρία άτομα για “παρουσία” σε συνδικαλιστικές εκλογές που είχε την 21η Φεβρουαρίου στον χώρο του νοσοκομείου».

Από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών προκύπτει ότι το «παρών» στις σωματειακές εκλογές έδωσαν τρία μέλη της ομάδας, ανάμεσα στα οποία και ο 46χρονος επικεφαλής της. Υπάρχει έως και συνομιλία στην οποία ο γιατρός «Κώστας» λέει στον «εγκέφαλο» της σπείρας Γιώργο Β. ότι «η παρουσία τους “άφησε εποχή” και στα δύο συνδικαλιστικά όργανα», με ό,τι βεβαίως κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι την 21η Φεβρουαρίου 2013 διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών (ΕΙΝΑΠ – ΟΕΝΓΕ).

 

Πηγή: Καθημερινή