Τουλάχιστον 15 νεκροί σε επεισόδια (video)

Σοβαρά επεισόδια είχαμε κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον σε 15 άτομα.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, Κινσάσα, συναντήθηκαν οι δύο δημοφιλέστερες ομάδες, η ASV Κλαμπ και η Τουτ Πουισάντ Μαζέμπε. Σύμφωνα με τις αναφορές που μετέδωσε το τοπικό ραδιόφωνο Radio Okapi, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι οπαδοί των γηπεδούχων προκάλεσαν επεισόδια στο «Tata Raphael» που φιλοξενήθηκε ο αγώνας και ανάγκασαν την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να εξομαλύνει την κατάσταση. Ωστόσο, η μετατόπιση θεατών στις κερκίδες είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένας από τους τοίχους του γηπέδου, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 15 άτομα.

«Υπάρχουν 15 νεκροί και 21 τραυματίες, κάποιοι εξ αυτών σοβαρά», δήλωσε ο κυβερνήτης της πρωτεύσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, Αντρέ Κιμπουτά, ο οποίος επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Ρίτσαρντ Μουγιέ, το νοσοκομείο «Γιέμο Μάμα» όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες. Από τους 15 νεκρούς οι μισοί εξέπνευσαν στο νοσοκομείο. Για την ιστορία, η αναμέτρηση ήταν για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ και επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι με 1-0.