Κάκος: “Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά”

Τον τελικό Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακός το 2009, ξεχώρισε ο Τάσος Κάκος, ως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του.

Για την απόφασή του να εγκαταλείψει τη διαιτησία και τα επόμενα βήματά του, μίλησε ο διεθνής ρέφερι, Τάσος Κάκος, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5». Ο Κάκος, τόνισε ότι αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά και ξεχώρισε ως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό το 2009.

«Έκλεισε ένας κύκλος, κόπηκε ένα κομμάτι της ψυχής αλλά η ζωή συνεχίζεται… Στο τελευταίο μου παιχνίδι συμπλήρωσα ακριβώς 16 χρόνια, 26 Απριλίου του 1998 το πρώτο μου παιχνίδι. Το παιχνίδι που θα ξεχώριζα πάντως θα ήταν ο τελικός Κυπέλλου Ολυμπιακού ΑΕΚ, το 2009, όπου θεωρήθηκε και το καλύτερο παιχνίδι που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα», είπε αρχικά.

Για το αν υπήρξαν στιγμές που μετάνιωσε που ασχολήθηκε με την διαιτησία: «Όχι, δεν μετάνιωσα ποτέ, την διαιτησία την αγάπησα, δόθηκα και το έκανα με δικό μου τρόπο, τα έκανα όλα όπως τα ήθελα εγώ, αυτό ήταν η μεγάλη μου επιτυχία και το κατάλαβαν όλο έπαιζα το απολάμβανα, ήθελα να αποδώσω δικαιοσύνη και δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι συνέπειες, το τι θα ακολουθήσει, αρκεί εγώ να είχα ήσυχη την συνείδησή μου, έφυγα με το κεφάλι ψηλά.

Για το αν ένιωσε ότι αδικήθηκε ή αδίκησε: «Σίγουρα ένιωσα να αδικούμαι… Ετσι είναι το σύστημα, όλοι ψάχνουν το θύμα. Σίγουρα ένιωσα ότι αδικήθηκα κυρίως από τις κριτικές που μου έγιναν πάρα πολλές φορές, οι οποίες ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο διαιτητής έχουν να κάνουν  κυρίως με το επικοινωνιακό, με την τακτική που έχουν οι ομάδες. Η ιδιότητα του διαιτητή δέχεται πολύ εύκολα κριτική, βέβαια μπορεί να ένιωσα ότι αδικούμαι και να είχαν και δίκιο.
Οσον αφορά το εάν έχω αδικήσει, σίγουρα… Όταν έχεις παίξει πάρα πολλά και σημαντικά παιχνίδια, οι πιθανότητες είναι περισσότερες. Όμως ήμουν τυχερός γιατί σε σημαντικά παιχνίδια που κρινόταν κάποιος τίτλος ή μια κατηγορία, δεν υπήρξε ποτέ αλλοίωση αποτελέσματος ή ενός τίτλου, μιας ανόδου, ενός υποβιβασμού. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτό».

Για το εάν έχει δεχτεί πιέσεις: «Ο καθένας βγάζει την ταυτότητά του και επιτρέπει να δεχτεί πιέσεις όταν ξεκινάει την καριέρα του. Αν στο ξεκίνημα δώσεις αφορμές, τότε αυτό θα σε ακολουθήσει και στο υπόλοιπο κομμάτι της πορείας σου. Όλα ξεκινούν από τον χαρακτήρα και πόσο εσύ το επιτρέπεις. Αν θα κάνεις μία φορά έκπτωση, θα ξανακάνεις».

Για τα επόμενα βήματα: «Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω από ποιο πόστο θα γίνει αυτό, απλά θέλω να δείξω σε όλους ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό που νομίζουν όλοι, είναι κάτι διαφορετικό, είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το ευχαριστιόμαστε να το απολαμβάνουμε, μπορεί να στείλει μηνύματα και μπορεί να βοηθήσει προς όλες τις κατευθύνσεις».

Για την ομάδα Hasta La Victoria Siempre: «Είναι μέσα στη φιλοσοφία μου, είναι μια ομάδα που δεν παίζει ποδόσφαιρο επειδή υπάρχει ανία και μελαγχολία αλλά επειδή υπάρχει αφορμή και αιτία, όπως είναι και το σύνθημά μας».