Επιχείρηση-φίμωτρο από την ΕΠΟ!

Σε νέα αυστηροποίηση των ποινών για τις περιπτώσεις «δημόσιων δυσμενών κρίσεων» και «δυσφήμησης του αθλήματος μέσω δηλώσεων» προχωρεί η ΕΠΟ, όπως άλλωστε κάνει σχεδόν κάθε χρόνο…

Στόχος της, να φιμώσει τους παράγοντες και τις ΠΑΕ που διαμαρτύρονται, απειλώντας τους με βαριές καμπάνες! Έτσι, αν σε έχει κατακρεουργήσει η διαιτησία σε ένα ματς, να μην μπορείς να το «φωνάξεις», με αποτέλεσμα… να μην το μαθαίνει σχεδόν κανείς, αφού ούτε το συνδρομητικό κανάλι σχολιάζει αμφισβητούμενες φάσεις.

Τι και αν μέλη Δ.Σ., στελέχη ή μέλη επιτροπών της ΕΠΟ κατηγορούνται για ένα σωρό κακουργήματα! Αν μια ΠΑΕ βγάλει ανακοίνωση ή ένας παράγοντας κάνει μια δήλωση για τη σαπίλα που έχει κατακλύσει το ποδόσφαιρό μας, θα έχει από πάνω του τη «Δαμόκλειο σπάθη» ενός υπέρογκου προστίμου ή μιας απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα ή ακόμα και μια απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο!

Όπως δηλαδή κάνει η ΕΠΟ με τις εκθέσεις για τα ύποπτα ματς (που την ενδιαφέρει πρωτίστως η μη δημοσιοποίησή τους και όχι η αντιμετώπιση των στημένων αγώνων), έτσι και με τη διαιτησία και τις πρακτικές της: Προτιμά να μην μιλάει κανείς για αυτά, παρά να τα διορθώσει!

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, η τροποποίηση που θα γίνει στο άρθρο 26 του Πειθαρχικού Κώδικα περί «Δυσφήμισης αθλήματος» μέσω δηλώσεων, θα προβλέπει χρηματική ποινή από 10.000 έως 50.000 ευρώ και ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης, θα μπορεί να επιβάλλεται σωρευτικά: α) απαγόρευση εισόδου στον εν γένει χώρο του γηπέδου τουλάχιστον για τρεις μήνες και, β) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τουλάχιστον τρεις μήνες!

Βαριά πρόστιμα και για τα πανό!

Η τελευταία… μόδα με τα μεγάλα και υβριστικά πανό κατά παραγόντων κυρίως, επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με τροποποιήσεις που θα γίνουν στον πειθαρχικό κώδικα και αναμένεται να ψηφιστούν στην προσεχή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 15 παρ. 1 α) του Π.Κ. θα αναφέρεται ότι «πριν την έναρξη, ο παρατηρητής του αγώνα κάνει προειδοποίηση-έκκληση, μέσω των μεγαφώνων, να σταματήσουν τα συνθήματα ή οι φράσεις και να αποσυρθούν τα πανό που έχουν αναρτηθεί, με παράλληλη επισήμανση των βαρύτατων ποινών που θα υποστεί η ομάδα».

Στην παράγραφο Β του ίδιου άρθρου θα αναφέρεται ότι αν το πανό δεν κατέβει, τότε η υπαίτια ΠΑΕ θα τιμωρείται με πρόστιμο 25.000 ευρώ. Κι αν το πανό δεν κατέβει και ο διαιτητής διακόψει το ματς προσωρινά, τότε η υπαίτια ΠΑΕ θα τιμωρείται με πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Πηγή: sdna