Γ. Βαρουφάκης: Ό,τι έκανα ήταν με εντολή του Πρωθυπουργού

Ό,τι έκανα ήταν με εντολή του Πρωθυπουργού επεσήμανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, συμπληρώνοντας ότι εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή.

Όπως ανέφερε, τα IOUs ήταν τρόπος για να κερδίσουμε χρόνο με τους εταίρους, ευελπιστώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της Ελλάδας.

«Η συμφωνία είναι συνθήκη συνθηκολόγησης μιας περηφανης κυβέρνησης» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης ενώ όπως είπε, ως βουλευτής έχει υποχρέωση να διαβάσει το κάθε άρθρο και την κάθε παράγραφο, πριν προσπαθήσει να αποφανθεί επί της συμφωνίας.

«Είναι βιώσιμο; Εμπεριέχει την πιθανότητα η Ελλάδα να ανακάμψει με αυτό το πακέτο;» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι δεν έχει αποφανθεί ακόμα.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το «όχι» της μεγαλειώδους, όπως τη χαρακτήρισε, Κυριακής.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν δυνάμεις εντός της Ε.Ε. που ήθελαν Grexit και το χρησιμοποιούσαν για να πλήξουν την Ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ ερωτηθείς για τα σενάρια κλήσης του στην εξεταστική για το μνημόνιο, απάντησε πως δεν θα αρνηθεί να έρθει αντιμέτωπος με τους επικριτές του.

Απαντώντας στις επικρίσεις για το ταξίδι στην Αίγινα, έκανε λόγο για κακεντρέχεια που μετατρέπει ό,τι κάνει σε σκάνδαλο. «Αν υπήρχε γέφυρα δεν θα γινόταν θέμα, το φέρι μποτ ήταν το πρόβλημα» είπε και τόνισε ότι είχε μιλήσει με τους κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτο.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης, όσο είναι βουλευτής, δεν πρόκειται να έχει καμία άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.

Πηγή: naftemporiki.gr