Θετική σε αναδιάρθρωση του χρέους η Λαγκάρντ

Το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι δανειστές να δεχτούν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εφόσον η Ελλάδα ψηφίσει και εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα και συμφωνήσει στο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, δεν απέκλεισε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας στο CNN, η κυρία Λαγκάρντ τόνισε: «Αυτό που έχουμε πει σε όλους είναι πως δεν έχει σημασία ο τρόπος που θα γίνει… αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να ελαφρύνει την Ελλάδα από το βάρος του χρέους και να το επαναφέρει σε βιώσιμο μονοπάτι». Και σημείωσε πως η πιο πιθανή επιλογή είναι η επιμήκυνση του χρέος και όχι τόσο το κούρεμα στην ονομαστική του αξία, κυρίως για πολιτικούς λόγους.

Παράλληλα, η κυρία Λαγκάρντ αναγνώρισε ότι η θέση του Έλληνα πρωθυπουργού είναι δύσκολη, καθώς καλείται να πάρει δύσκολα μέτρα που είναι αντίθετα με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Τέλος, για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε της θέσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απαραίτηση. «Αυτό που λέγαμε στους Ευρωπαίους εδώ και καιρό είναι πως ανεξαρτήτου ποιάς μορφής θα έχει, πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ελάφρυνσης του φορτίου για την Ελλάδα, επιτρέποντάς της να επιστρέψει στο δρόμο της ανάκαμψης», δήλωσε.

Τη δήλωση αυτή της κυρίας Λαγκάρντ χρησιμοποίησε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καταληκτική του ομιλία στη Βουλή λίγο πριν την ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα.

Πηγή: koolnews.gr