Τελικές αποφάσεις για Λάζοβιτς

Διαβάστε ποιες παραμέτρους εξετάζουν στην Ενωση πριν καλέσουν τον Σέρβο στην Ελλάδα για τις τελικές συζητήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ώρας των Σπορ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Ώρας των Σπορ:

«Το όνομα του Ντάνκο Λάζοβιτς βρίσκεται σε καθημερινή βάση το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα της ΑΕΚ, μιας και είναι μια περίπτωση που δεδομένα απασχολεί και που εξετάζεται σοβαρά. Για τον 31χρονο Σέρβο άλλωστε έκανε δύο ταξίδια μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ενώ στο τελευταίο υπήρξε και απευθείας επαφή του τεχνικού διευθυντή του «Δικεφάλου» με τον ποδοσφαιριστή.

Σε αυτήν την επαφή, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, φάνηκε πως και από τις δύο πλευρές υπάρχει η διάθεση για συνεργασία, με τον Λάζοβιτς να βλέπει την ΑΕΚ ως μια εξαιρετική προοπτική για τον ίδιο και να το μεταφέρει αυτό στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Από την πλευρά του ο «Λύμπε» ενημέρωσε τον έμπειρο επιθετικό πως η περίπτωσή του βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική λίστα της ομάδας, με τους δύο άνδρες να συζητούν για αρκετή ώρα και να αναλύουν κι άλλες παραμέτρους μια ενδεχόμενης συνεργασίας.

Καταρχάς αυτό που προέκυψε ξεκάθαρα από την επαφή Λυμπερόπουλου-Λάζοβιτς είναι πως δεν υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Αν η ΑΕΚ αποφασίσει πως ο Λάζοβιτς είναι ο παίκτης που αναζητά για την γραμμή κρούσης της, ο παίκτης θα συμφωνήσει και θα έρθει στην «Ένωση», μιας και όπως προείπαμε βλέπει κάτι παραπάνω από θετικά το εν λόγω σενάριο.

Στην ΑΕΚ τώρα, φαίνεται πως έχουν καταλήξει πως χρειάζονται έναν επιθετικό που να μπορεί να παίζει με την ίδια ευκολία και στο αριστερό άκρο. Να μπορεί δηλαδή να συγκλίνει και να βοηθάει τον κλασικό επιθετικό, έχοντας έφεση και στο σκοράρισμα. Και αυτό είναι κάτι που έθεσε υπόψη του Λάζοβιτς ο «Λύμπε», με τον Σέρβο να ξεκαθαρίζει πως μπορεί να παίξει και εκεί (σ. σ. είναι αριστεροπόδαρος), όπως και κάθε θέση που θα του πει ο προπονητής του, αν και ο φυσικός του ρόλος είναι αυτός του ελεύθερου επιθετικού, πίσω από τον κλασικό φορ.

Οι άνθρωποι της «Ένωσης», που για την εν λόγω θέση υπολογίζουν Έλληνες και εξελίξιμους παίκτες που διαθέτει το ρόστερ, όπως οι Μάνταλος, Ανάκογλου και Ζόριτς, θέλουν να είναι σίγουροι πως θα αποκτήσουν τον ποδοσφαιριστή που αναζητούν και πως αυτόν θα τον βρουν στο πρόσωπο του Λάζοβιτς.

Τα παραπάνω έχουν συζητηθεί μεταξύ Ντούσαν Μπάγεβιτς και Νίκου Λυμπερόπουλου τις τελευταίες μέρες, στις κουβέντες των δύο ανδρών γύρω από την υπόθεση του Λάζοβιτς. Ακόμα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο λοιπόν αναφορικά με την εν λόγω μεταγραφή και μένει να φανεί ποια θα είναι η οριστική απόφαση που θα πάρουν οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού, από την οποία θα κριθεί αν η ΑΕΚ προχωρήσει άμεσα στην κίνησή της για την απόκτηση του Σέρβου επιθετικού, η προτιμήσει να μην βιαστεί και να εξετάσει και άλλες περιπτώσεις, που ταιριάζουν στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που προαναφέραμε. Γιατί ένα ακόμα ζήτημα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι και το αν πρέπει να γίνει τώρα το μεταγραφικό «μπαμ» ενόψει της νέας σεζόν, ή να εξεταστούν κι άλλες υποθέσεις, με τη μεγάλη μεταγραφή για τη χρονιά που έρχεται, να πραγματοποιείται μέσα στο καλοκαίρι.

Πάντως το όνομα του Λάζοβιτς εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα των «κιτρινόμαυρων», που εξετάζουν χωρίς βιασύνη και πολύ προσεκτικά όλα τα δεδομένα, πριν κάνουν το μεγάλο και αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας» αναφέρει το δημοσίευμα.