Ιδού το δίλημμα: ΟΑΚΑ ή Ριζούπολη;

Η σκέψη για να αγωνιστεί η ΑΕΚ στη Ριζούπολη είναι υπαρκτή. Μένει να δούμε, αν είναι και υλοποιήσιμη.

Στην επικαιρότητα βγήκε σήμερα για άλλη μια φορά, το ενδεχόμενο… μετακόμισης της ΑΕΚ στη Ριζούπολη, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Πρόκειται για ένα «σενάριο» που είχε… παίξει και πέρσι αρκετά δυνατά, αλλά για διάφορους λόγους απορρίφθηκε.
Είναι αλήθεια πως και μόνο το γεγονός ότι το συγκεκριμένο γήπεδο βρίσκεται μια… ανάσα από την ιστορική έδρα της ομάδας, τη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνει τον κόσμο της Ένωσης να το βλέπει πολύ περισσότερο ως δικό του «σπίτι», από ότι το απρόσωπο και αχανές Ολυμπιακό Στάδιο.
Θυμάμαι, το τελευταίο ματς που έδωσε εκεί η ΑΕΚ, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια (εξαιτίας κάποιων εργασιών στο ΟΑΚΑ) με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, μέσα σε μια πραγματικά εξαιρετική ατμόσφαιρα. Λες και είχε κάτι από την… αύρα της Νέας Φιλαδέλφειας. Κάτι που είχαν επισημάνει στις δηλώσεις τους και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές τότε.
Από την άλλη βέβαια, είναι ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο γήπεδο δεν μπορεί να… χωρέσει την ΑΕΚ, ακόμα και στην Β’ Εθνική. Καταρχήν, κυριολεκτικά λόγω χωρητικότητας. Η Ριζούπολη έχει μόλις 13.920 θέσεις και η ΑΕΚ στην σεζόν που τελειώνει, είχε περισσότερα από 10.000 διαρκείας. Λογικά τη νέα σεζόν, αυτός ο αριθμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος…
Επιπρόσθετα, τα χρόνια έχουν περάσει για το συγκεκριμένο γήπεδο, που δεν έχει ούτε τις ανέσεις, ούτε μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μια μεγάλης ομάδας. Και φυσικά, μέχρι να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Απόλλωνα Σμύρνης, κανείς δεν γνωρίζει ποια στάση θα κρατήσει η επόμενη διοίκηση του αθηναϊκού συλλόγου, σε ένα ενδεχόμενο αίτημα από την πλευρά της ΑΕΚ.
Η σκέψη προφανώς υπάρχει. Πρόκειται άλλωστε για την επιθυμία του αφεντικού του συλλόγου, του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος θα κληθεί να σταθμίσει όλα τα δεδομένα και να λάβει την τελική απόφαση.
Ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά, που η ΑΕΚ βρίσκεται μπροστά σε αυτό το δίλημμα και ότι όλα θα κυλήσουν βάσει προγραμματισμού για την κατασκευή του νέου γηπέδου, ώστε από την επόμενη σεζόν η Ένωση να πατήσει στο δικό της «ναό». Στην «Αγιά Σοφιά».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΚΑΣ