Αράπογλου: «ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πάνε μαζί»

Ο Γιώργος Αράπογλου τόνισε πως με το γήπεδο της ΑΕΚ θα αναγεννηθεί όλη η Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γιώργος Αράπογλου, μίλησε στην εφημερίδα «ΩΡΑ των Σπορ» για την πόλη, το γήπεδο,την ΑΕΚ και τον Μιχάλη Παυλή.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Καταρχάς να ξεκινήσουμε με το πόσα χρόνια ασχολείστε με την τοπική αυτοδιοίκηση, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Καθόλου. Αυτή είναι η πρώτη εμπλοκή μου με τα κοινά της πόλης μας. Μέχρι τώρα η ασχολία μου με την πολιτική ήταν απ’ έξω από τον χώρο και θα έλεγα συμβουλευτική. Δεν έχω υπάρξει υποψήφιος και στέλεχος οποιουδήποτε Κόμματος και όλο αυτό είναι και για μένα κάτι το καινούργιο, που το κάνω όμως με μεγάλη χαρά και πολλή όρεξη».

Και πως προέκυψε τελικά για σας όλο αυτό και πλέον είστε υποψήφιος για τη Δημαρχία της Νέας Φιλαδέλφειας;

«Είχα αρνηθεί αρκετές φορές προτάσεις να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με διάφορες παρατάξεις στο παρελθόν. Τα τελευταία χρόνια όμως η κατάσταση στην πόλη μας χειροτέρευε συνεχώς και μετά από συζητήσεις με φίλους και συμπολίτες αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να ενεργοποιηθώ ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Αποφασίσαμε αυτές τις συζητήσεις να τις κάνουμε ουσιαστικές και να περάσουμε πλέον στην πράξη, μήπως έτσι μπορέσουμε και κάνουμε τα πράγματα καλύτερα. Έτσι ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία, που αρχικά ήταν μια ομάδα συμπολιτών και στη συνέχεια γιγαντώθηκε».

Εφόσον εκλεγείτε Δήμαρχος και σε λίγο καιρό από τώρα είστε επικεφαλής του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ποια είναι τα πρώτα πράγματα που έχετε στο μυαλό σας να αλλάξετε, ώστε να διορθωθεί αυτή η κατάσταση που περιγράψατε νωρίτερα;

«Εμείς σαν παράταξη έχουμε επιλέξει λίγες, συγκεκριμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις, μιας και πιστεύουμε πως οι μεγάλες εξαγγελίες και τα πολλά λόγια έχουν κουράσει, ενώ δεν πείθεται πλέον με αυτά και ο κόσμος. Αρχικά θα ήθελα να πω πως η Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα από τα πιο όμορφα προάστια της Αθήνας, που αντιμετωπίζει ωστόσο πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Ξεκινώντας από το οικονομικό κομμάτι, που είναι ίσως και το σημαντικότερο. Θα πρέπει να εξυγιανθεί οικονομικά ο Δήμος, να περιοριστούν οι σπατάλες και να εξασφαλιστεί η είσπραξη όλων των εσόδων του Δήμου. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα ακίνητα του Δήμου που είναι ανεκμετάλλευτα, αλλά και να προχωρήσουμε στην εύρεση νέων πηγών εσόδων. Ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσθετες πηγές εσόδων, χωρίς να επιβαρυνθούν οι Δημότες του.

Ένα άλλο κομμάτι που μας ενδιαφέρει πολύ είναι η αξιοποίηση του πράσινου και του άλσους, βελτιώνοντας πολύ την υπηρεσία καθαριότητας που υπάρχει. Το πράσινο θα επαυξηθεί και έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε αυτό το ζήτημα. Ο τρίτος τομέας είναι αυτός των κοινωνικών υπηρεσιών, που πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τη Δημοτική αρχή. Να δημιουργήσουμε κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία ακόμα και κοινωνικό εστιατόριο και να αναζητήσουμε τρόπους υποστήριξης για την ανεργία και τους ανέργους. Τέταρτο κομμάτι που μας απασχολεί είναι ο πολιτισμός και η παράδοση. Μιλάμε για μία πόλη με πλούσια κληρονομιά, με έντονο μικρασιατικό στοιχείο και αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους. Θέλουμε να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε τις πολιτιστικές δραστηριότητες και θέλουμε να επανιδρύσουμε την φιλανθρωπική του Δήμου, που υπήρχε παλαιότερα. Τέλος, θέλω να αναφερθώ στον τομέα της νέας γενιάς, που είναι πολύ σημαντικός για εμάς και θέλουμε να στρέψουμε όλο και περισσότερα νέα παιδιά στον αθλητισμό, ενισχύοντας τα ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής».΄

Πάμε τώρα σε ένα άλλο ζήτημα, στο γήπεδο της ΑΕΚ.

«Το σημαντικότερο έργο που υπάρχει ενόψει για την πόλη μας. Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη για την αναγέννηση της Νέας Φιλαδέλφειας από πολλές πλευρές. Η κατασκευή του νέου γηπέδου ικανοποιεί αρχικά το οπαδικό μας αίσθημα, αλλά μπορεί να βοηθήσει γενικότερα τον αθλητισμό και την ποιότητα ζωής της περιοχής. Η ΑΕΚ θα αποκτήσει και πάλι το δικό της σπίτι και μαζί της, όλη η πόλη θα αναστηθεί. Η εμπορική αγορά θα εκτοξευθεί, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ενώ υπάρχει και η πολιτιστική πλευρά του έργου, που είναι πολύ σημαντική. Μην ξεχνάμε πως δεν είναι ένα απλό γήπεδο, αλλά ένα μνημείο πολιτισμού, στο οποίο θα υπάρχει και το Μουσείο της Ιστορίας των προσφύγων. Η «Αγιά-Σοφιά» είναι καθοριστική για την ανάπτυξη της πόλης μας και αυτό πιστεύω πως το καταλαβαίνουν όλοι».

Είστε κάτοικος Νέας Φιλαδέλφειας και έχετε ζήσει την πόλη και πριν το γκρέμισμα του γηπέδου της ΑΕΚ. Πόσο σημαντικό ήταν τελικά το γήπεδο, αναφορικά με τη ζωή εδώ και πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα, από τη στιγμή που έπαψε να υπάρχει;

«Μεγάλωσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού εδώ πήγα Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, εδώ ήταν οι μέχρι πρότινος επαγγελματικές μου δραστηριότητες και εδώ περνάω το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου. Είμαι ΑΕΚτζής από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μιας και μου μετέδωσε το «μικρόβιο» ο πατέρας μου, από την παιδική μου ηλικία. Θυμάμαι το γήπεδο και το πόσο διαφορετικές ήταν οι Κυριακές μας τότε, καθώς με την κατεδάφιση του γηπέδου, που για μένα ήταν ένα μεγάλο σφάλμα, η πόλη ερήμωσε. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όσοι ασχολούνται με την οικονομική αγορά και είμαι πεπεισμένος πως με την κατασκευή του νέου γηπέδου και ειδικά του σχεδίου που υπάρχει, τα πράγματα θα γίνουν όπως ήταν και ακόμα καλύτερα. Η Νέα Φιλαδέλφεια θα ζωντανέψει ξανά και η «Αγιά-Σοφιά» θα είναι το καμάρι μας. Όλοι περιμένουμε τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα και είμαι πεπεισμένος πως δεν θα αργήσει να έρθει».

Ήσασταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το πρότζεκτ της «Αγιάς-Σοφιάς». Πως είδατε το όλο πλάνο, με τα σχέδια που παρουσιάστηκαν αλλά και τα παράπλευρα έργα που περιλαμβάνει;

«Νομίζω είναι κάτι το ασύλληπτο. Ένα γήπεδο-στολίδι, ξεχωριστό και μοναδικό όπως η ΑΕΚ, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την πόλη, αλλά γενικά για την Ελλάδα. Είναι ένα έργο μελετημένο, που σέβεται σε απόλυτο βαθμό τους νόμους και το περιβάλλον και που είναι εφαρμόσιμο 100%. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως το γήπεδο θα γίνει και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Τα χρόνια που η ΑΕΚ έχει μείνει χωρίς το δικό της σπίτι είναι πολλά και πλέον ήρθε η ώρα να επιστρέψει ξανά εκεί που ανήκει. Εμείς σαν παράταξη στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το πρότζεκτ και εφόσον γίνουμε διοίκηση, θα κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου άμεσα η ΑΕΚ να έχει και πάλι το δικό της γήπεδο».

Ένα χρόνο πριν η ΑΕΚ βρισκόταν ένα βήμα πριν την καταστροφή και σήμερα, η ομάδα αναγεννάται και ετοιμάζεται να ξεκινήσει τα έργα για το νέο της γήπεδο. Πιστεύετε ότι αν δεν υπήρχε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ηγεσία του Συλλόγου, θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι από τα παραπάνω;

«Σε καμία περίπτωση. Πιστεύω πως η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη είναι ο μοναδικός λόγος που μέσα σε ένα χρόνο η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει από το απόλυτο μηδέν σε αυτό το σημείο και επίσης αυτός είναι και ο λόγος που είμαι σίγουρος πως και το γήπεδο θα γίνει, αλλά και η ομάδα θα γίνεται όλο και καλύτερη και θα φτάσει εκεί που της αξίζει».

Στο ψηφοδέλτιό σας υπάρχει και ένα παιδί της ΑΕΚ, ο Μιχάλης Παυλής. Πρόκειται για μία παρουσία που προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς όταν έγινε γνωστή. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Με τον Μιχάλη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, μιας και έτυχε να μένουμε στην ίδια περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, τη Νησίδα. Φυσικά μας ένωνε η αγάπη για την ΑΕΚ, ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό πράγμα που με έκανε να του προτείνω αυτή τη συνεργασία. Ο Μιχάλης, εκτός από εξαιρετικό παιδί και σπουδαίος ποδοσφαιριστής, είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να αγωνίζεται και μάλιστα να βγαίνει νικητής από κάθε μάχη. Συζητήσαμε αρκετά προτού δώσουμε τα χέρια, γιατί ήμουν σίγουρος πως μπορεί να προσφέρει πολλά στην πόλη και τον ήθελα στο πλευρό μου. Έχει πολλή όρεξη για δουλειά, γνωρίζει όσο λίγοι τη Νέα Φιλαδέλφεια και έχει να προσφέρει πάρα πολλά, όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά γενικότερα για την Πόλη. Βέβαια εδώ θα ήθελα να σημειώσω πως εκτός του Μιχάλη, μαζί μας, σαν τοπικός σύμβουλος, είναι και ο πολύ καλός του φίλος και επίσης ΑΕΚτζής, Γιώργος Βεργής (σ. σ. σε αυτόν είχε αφιερώσει ένα από τα περυσινά του γκολ ο Παυλής, δείχνοντας μια μπλούζα με ένα μήνυμα και το όνομά του). Νομίζω πως αμφότεροι έχουν να δώσουν πολλά πράγματα και είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα τους στηρίξει και θα τους δείξει την εμπιστοσύνη του».

Κλείνοντας, θα ήθελα να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ, που αγωνιά για το γήπεδο και θέλει να δει την ομάδα του και πάλι στο δικό της «σπίτι».

«Αυτό που θα ήθελα να πω στον κόσμο της ΑΕΚ είναι πως αν είμαστε εμείς εκείνοι που θα αναλάβουν τη διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα χρόνια, η θέση μας αναφορικά με το θέμα του γηπέδου είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη. ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια πάνε μαζί και δεν νοείται Νέα Φιλαδέλφεια, χωρίς γήπεδο της ΑΕΚ. Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε και να αγωνιστούμε αν χρειαστεί για να γίνει αυτό το σπουδαίο έργο, που θα πω ξανά πως είμαι σίγουρος ότι θα γίνει γιατί καλύπτει τους πάντες στα. πάντα».