Σάντος: «ο Ντέμης μου έδωσε το κίνητρο να πω το ναι στην ΑΕΚ»

Ο Σάντος μίλησε για το μέλλον του και το αν θα δουλέψει πάλι σε ελληνικό σύλλογο.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο άνθρωπος που θα οδηγήσει την Εθνική Ελλάδος στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και μετά θα αποχωρήσει αναζητώντας άλλο σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε στο contra.gr για την εθνική, για το πέρασμα του από την ΑΕΚ και το κίνητρο που του έδωσε ο Ντέμης Νικολαΐδης να πει το «ναι» το καλοκαίρι του 2004.

Αναλυτικά:

«Δεν λέω αντίο αυτήν την στιγμή. Απλά το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα, όταν όλα θα έχουν τελειώσει, τότε θα πω ότι μου βγάλει η καρδιά να πω. Τώρα, όπως έχω πει και αλλού η πιθανότητα του να συνεχίσω εδώ στην Ελλάδα , μετά από αυτό, αυτήν την στιγμή που μιλάμε είναι μικρή. Σίγουρα. Όλα είναι πιθανά. Σπανίως θα με ακούσετε να λέω πράγματα απόλυτα, του στυλ ότι πότε δεν πρόκειται να ξανακάνω αυτό. Επειδή το μέλλον κανείς δεν το ξέρει, ποτέ δεν λέω όχι σε τίποτα. Δηλαδή αν κάποια στιγμή πάλι υπάρχουν όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις και εγγυήσεις, και γενικά όλα αυτά που εγώ ζητάω, τότε γιατί όχι; Για να το πω με έναν πιο απλό τρόπο.

Μετά την πρώτη σεζόν που έκανα στην ΑΕΚ, έφυγα για κάποιους συγκεκριμένους λόγους, που νομίζω ότι είναι ήδη γνωστοί. Σε κάποια φάση ήμουν στην Σπόρτινγκ. Τότε ήταν που ο κ. Νικολαΐδης ανέλαβε ως πρόεδρος την ΑΕΚ. Αυτό για έμενα ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ένας πρώην παίκτης μου ήρθε και μου είπε να αναλάβω τις τύχες ενός συλλόγου. Εμένα αυτό μου έδωσε το κίνητρο ώστε να πω «ΝΑΙ» και να δεχτώ την πρόταση. Εκείνη την στιγμή για εμένα, εκείνο το κίνητρο, ήταν αρκετό για να αποδεχθώ την πρόταση. Μπορεί μετά από έναν χρόνο να μην ήταν αρκετό. Αλλά εκείνη την στιγμή ήταν αρκετό. Προφανώς δεν έχει να κάνει με το αν σου αρέσει εσένα ο άνθρωπος ή το κλίμα. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Κάθε φορά που βρίσκομαι στην Εθνική μου αρέσει πάρα πολύ, όπως και στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ και στην Σπόρτινγκ. Απλώς πλέον τα κίνητρα που θέλω είναι διαφορετικά. Με τα τωρινά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να μείνω στην Ελλάδα. Πότε όμως, δεν μπορώ να πω ποτέ. Ξέρετε πολύ καλά πως κάποια πράγματα σήμερα είναι έτσι, και αύριο είναι αλλιώς. Για να μπορέσω να δεχθώ κάποια πρόταση θα πρέπει το κίνητρο να είναι επαρκές. Όποιος καταφέρει να μου δώσει αυτά τα κίνητρα, θα πάω να δουλέψω. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει και πάθος. Δεν θα πήγαινα σε μια ομάδα απλά για να πληρώνομαι. Θέλω να έχω στόχους.»