Αρτελάρης: «Να χτίσει γήπεδο μπάσκετ η διοίκηση»

Για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1 μίλησε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της μπασκετικής ΑΕΚ. Τι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν ώστε η Ένωση να φθάσει ξανά στο υψηλότερο επίπεδο, σύμφωνα με τον ίδιο;

Η ΑΕΚ επέστρεψε στην Α1. Ποιες κινήσεις θεωρείς ότι πρέπει να γίνουν, προκειμένου να φθάσει και πάλι στο υψηλότερο σημείο;

«Πρωτίστως, ν’ αναζητήσει το αθλητικό κέντρο, όπου θα στεγάσει όλα τα τμήματα του μπάσκετ. Από την αντρική ομάδα έως και τα τμήματα υποδομής. Το μοναδικό πρόβλημα που έχουν, πλέον, ν’ αντιμετωπίσουν οι ιθύνοντες την ΑΕΚ είναι το γήπεδο και επιβάλλεται να στρέψουν όλο τους το ενδιαφέρον προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».

-Ποιες είναι οι προτεινόμενες λύσεις;

«Ούτε το κλειστό των Άνω Λιοσίων, αλλά ούτε το κλειστό του Γαλατσίου αποτελούν την ιδανική λύση για διαφορετικούς λόγους. Το γήπεδο των Άνω Λιοσίων είναι απομονωμένο και χρησιμοποιείται και για τις ομάδες της περιοχής, άρα υστερεί από πλευράς ωρών για τα παιδικο-εφηβικά και τα τμήματα υποδομής. Το κλειστό του Γαλατσίου, αφενός έχει υψηλό κόστος συντήρησης και αφετέρου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί πρέπει να γίνουν επισκευές της τάξεως του ενός εκατομμυρίου ευρώ! Ανεξάρτητα, βέβαια, ότι το ΤΑΙΠΕΔ ως επιβλέπουσα αρχή έχει αποφασίσει ότι θα το μετατρέψει, είτε σε ιατρικό κέντρο για την αποκατάσταση κινητικών προβλημάτων, είτε σε θεματικό πάρκο».

-Άρα, τι πρέπει να γίνει;

«Η λύση είναι μία: Οι διοικούντες πρέπει ν’ αναζητήσουν ένα οικόπεδο, όπου θα κατασκευαστεί το γήπεδο του μπάσκετ. Το κόστος κατασκευής, αναντίρρητα, θεωρείται τη δεδομένη χρονική στιγμή χαμηλό εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν. Ένα γήπεδο, το οποίο θα εξυπηρετεί εξ ολοκλήρου την ΑΕΚ, προκειμένου να γίνει και πάλι πόλος έλξης για τα παιδιά. Χίλιες φορές είναι προτιμότερο τα χρήματα των μελών της διοικήσεως και των φίλων να κατευθυνθούν, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, για την ανέγερση ενός λειτουργικού κλειστού γυμναστηρίου, που θα στεγάσει όλα τα τμήματα, παρά να δοθούν για βαρύγδουπες μεταγραφές».

-Και παλαιότερα, όμως είχαν γίνει ενέργειες για να λυθεί το γηπεδικό πρόβλημα, οι οποίες δεν καρποφόρησαν…

«Η πιο σοβαρή πρόταση ήταν το κλειστό της πυγμαχίας, που βρίσκεται πάνω στην εθνική οδό στο ύψος του Περιστερίου. Ήταν, θεωρώ, η πιο κατάλληλη λύση, γι’ αυτό και έγιναν κινήσεις ώστε να πειστεί και ο δήμαρχος κ. Παχατουρίδης. Εν τέλει, όμως, δεν υπήρξε συμφωνία, ενώ τα τελευταία χρόνια οι εξωτερικοί χώροι του κλειστού έχουν διαμορφωθεί σε προπονητικό κέντρο του Ατρόμητου».

Πηγή: AEKnea.gr