Δημοψήφισμα για το νερό στην Θεσσαλονίκη

Με απόλυτα ομαλό τρόπο γίνεται η εκλογική διαδικασία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με το Πρωτοδικείο της Θεσσαλονίκης. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί ενώ τα όποια ελάχιστα προβλήματα παρατηρήθηκαν σε ό,τι αφορά την παρουσία των δικαστικών αντιπροσώπων διευθετήθηκαν ήδη από χθες, οπότε ορίστηκαν οι αντικαταστάτες όσων δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν στα εκλογικά κέντρα.

Στο μεταξύ, έξω από τα σχολεία που λειτουργούν ως εκλογικά κέντρα έχουν τοποθετηθεί οι κάλπες του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση ή μη της ΕΥΑΘ, το οποίο διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).

“Η διαδικασία κυλάει ομαλά και οργανωμένα. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή” λέει ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Σίμος Δανιηλίδης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 10 το βράδυ από την κεντρική εφορευτική επιτροπή του δημοψηφίσματος που έχει αναλάβει την εποπτεία της διαδικασίας.

Ψηφίζουν και στο Βελβεντό

Οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές άνοιξαν σήμερα το πρωί και στο Βελβεντό όπου τον περασμένο Μάρτιο έγινε τοπικό δημοψήφισμα και αποφασίστηκε η αποχή των κατοίκων τους από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξη του Βελβεντού στον ενιαίο καλλικρατικό δήμο Σερβίων – Βελβεντού.

Σύμφωνα με το πρωτοδικείο Κοζάνης,οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών παρουσιάστηκαν κανονικά στις θέσεις τους, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής του κόσμου στη διαδικασία. Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου, διευκρίνισε
ότι οι πρώτες ενδείξεις για τα ποσοστά της συμμετοχής θα προκύψουν απόψε το βράδυ
ενώ την Τρίτη θα γίνει νέα λαϊκή συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί αν οι δημότες του Βελβεντού θα συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 25 Μαϊου.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία των εκλογών πανελλαδικά, υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν μπορούν να λάβουν τη σχετική πληροφόρηση από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) ή από τον τηλεφωνικό αριθμό του υπουργείου 213 1361500 ή από τις κατά τόπους περιφέρειες. Οι αριθμοί αυτοί θα λειτουργούν μέχρι και τις 7 το απόγευμα οπότε θα κλείσουν οι κάλπες. Μέχρι εκείνη την ώρα θα παραμείνουν ανοιχτά και τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα για να εξυπηρετούν τους πολίτες.

ΠΗΓΗ: Newsit