Ημιτελικός κόντρα στην Πετρούπολη

Την Πετρούπολη θα βρει απέναντι του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αττικής η ομάδα σκάκι της Ένωσης.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Αττικής, το οποίο θα διεξαχθεί στην Πετρούπολη, το Σαββατοκύριακο 30 Μαΐου και 1 Ιουνίου.

Στον έναν από τους δύο ημιτελικούς, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον διοργανωτή ΑΣΟ Πετρούπολης “ΔΙΑΣ”, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό θα κοντραριστούν για μια θέση στον τελικό οι ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας με την Σκακιστική Άνοιξη.

Ο Δικέφαλος είναι το φαβορί για πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποδειχθεί στις σκακιέρες. Η ομάδα της Πετρούπολης αγωνίστηκε κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Αττικής, όπου τερμάτισε στην 1η θέση και έτσι προβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία Αττικής. Η προϊστορία των αναμετρήσεων της ΑΕΚ με τον “Δία” είναι μεγάλη και χρονολογείται από την πρώτη χρονιά ίδρυσης του τμήματος. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει ηττηθεί ποτέ, είτε σε αγώνα για το Πρωτάθλημα, είτε σε αγώνα Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ με την πρόκρισή της στους “4” της Αττικής, κέρδισε τη συμμετοχή της στους “16” του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΟ, ο Δικέφαλος κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον Κυπελλούχο της Τοπικής Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου (φαβορί είναι ο ΣΟ Ικαρίας “Ι. ΤΖΕΛΕΠΗΣ”). Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014. Ο νικητής, θα προκριθεί στο final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί στο Ρίο Αχαΐας (4-5 Ιουλίου).

Αναλυτικά τα ζευγάρια:

1. Κυπελλούχος ΕΣΣ Κρήτης – Πνευματική Στέγη Περιστερίου
2. Κυπελλούχος ΕΣΣ Πελοποννήσου – ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας
3. Κυπελλούχος ΤΕΣΣ Αιγαίου – ΑΕΚ
4. Σκακιστική Άνοιξη – Κυπελλούχος ΕΣΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου
5. Κυπελλούχος ΤΕΣΣ Ανατολικής Στερεάς – ΑΣΟ Πετρούπολης “ΔΙΑΣ”
6. ΟΣ Τριανδρίας (άνευ αγώνος, αφού η ΕΣΣ Θεσσαλίας δεν ανέδειξε Κυπελλούχο ομάδα)
7. ΧΑΝ Καλαμαριάς – Κυπελλούχος ΕΣΣ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης
8. ΣΟ Πτολεμαϊδας “Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ” – Κυπελλούχος ΤΕΣΣ Δυτικης Ελλάδας

Πηγή: aek365.gr