Δεν είναι τεμπέληδες οι Έλληνες, σύμφωνα με την Washington Post

Η εφημερίδα Washington Post καταρρίπτει το στερεότυπο του τεμπέλη Έλληνα καθώς αναφέρει ότι παρά τις κατηγορίες ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και ότι δεν πληρώνουν τους φόρους τους, τα στοιχεία δείχνουν ότι εργάζονται πιο σκληρά και από τους Γερμανούς.

«Θυμάστε όταν η ευρωπαϊκή οικονομία έπιασε πάτο και η Ελλάδα χρειάστηκε διάσωση;» γράφει η εφημερίδα.

«Οι Έλληνες απέκτησαν κακή φήμη ότι είναι τεμπέληδες και ότι δεν πληρώνουν τους φόρους τους. “Εάν η ατιμία ήταν φορολογικό έσοδο, η Ελλάδα θα ήταν ένα βήμα πιο κοντά στο να βάλει τέλος στα δημοσιονομικά της προβλήματα” παρατηρούσαν το 2013 οι New York Times» αναφέρει η εφημερίδα.

«Όπως αποδεικνύεται, οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά. Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες από οποιονδήποτε άλλο στην Ευρώπη -ακόμα περισσότερο και από τους εργασιομανείς Αμερικανούς, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)» τονίζει η εφημερίδα.

Ο οργανισμός, γράφει η εφημερίδα, δείχνει ότι οι Έλληνες εργάστηκαν κατά μέσο όρο 2.034 ώρες το 2012, περισσότερο από όσο οι 34 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα. «Οι εργατικοί Βορειοευρωπαίοι, από την άλλη, δεν ήταν και τόσο εργατικοί. Οι Γερμανοί εργάστηκαν 1.397 ώρες και οι Σουηδοί 1.619 -και οι δύο χώρες κάτω από τον μέσο όρο του ΟΑΣΑ που είναι 1.765 ώρες», τονίζει η Washington Post.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες εργάζονται πολύ, «δεν είναι πλούσιοι».

«Όπως οι φτωχοί σε όλο τον κόσμο, πρέπει να εργάζονται περισσότερο απλά για να τα βγάλουν πέρα. Σχεδόν το ένα τέταρτο των 11 εκατομμυρίων κατοίκων της Ελλάδας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχιας, το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ενώ στην Ελλάδα ο μέσος όρος του μισθού είναι 25.467 δολάρια, στη Γερμανία το ποσό αυτό φτάνει τα 45.287 δολάρια.