Επίθεση Σγουρού στη Δούρου

"Όποιος δεν έχει πολιτική πρόταση, καταφεύγει στις συκοφαντίες", τονίζει ο Γιάννης Σγουρός.

Θέση για τις «συκοφαντίες», όπως τις χαρακτηρίζει, της Ρένας Δούρου, πήρε ο Περιφερειάρχης Αττικής και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Σγουρός. Με γραπτή του δήλωση, καλεί την έτερη υποψήφια της Περιφέρειας, ζητήσει συγγνώμη για τις ύβρεις και κάνει λόγο για τους… ανεξάντλητους πόρους της κας Δούρου στην προεκλογική της εκστρατεία.

Αναλυτικά:

«Όποιος δεν έχει πολιτική πρόταση καταφεύγει στις συκοφαντίες. Η κ. Δούρου έχει υποχρέωση, αν διαθέτει δημοκρατικό ήθος και συνείδηση, να ζητήσει συγγνώμη για τις ύβρεις. Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μας: Εμείς είμαστε στην Περιφέρεια για να υπηρετήσουμε τους πολίτες. Αυτή ανακάλυψε όψιμα την Περιφέρεια υλοποιώντας ένα κομματικό σχέδιο και εκτελώντας μια κομματική εντολή.

Η αλαζονεία είναι η αγωνία του ΧΘΕΣ. Το ΣΗΜΕΡΑ και οι Πολίτες χρειάζονται λύσεις και έργο. Τίποτε δεν θα μπορέσει να με απομακρύνει από αυτό το στόχο. Στήριγμά μου ήταν και είναι οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής. Μόνο σ’ αυτούς δίνω λογαριασμό.

Στο πρώτο debate η κ. Δούρου δεν εμφανίστηκε, γιατί ήταν θεματικό και ο νοών νοείτω. Νωρίτερα έθεσα ευθέως το ερώτημα αλλά μετά τις δηλώσεις της, τής επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς. Ο λαός μας λέει: «ο βήχας κι ο παράς δεν κρύβονται». Εάν ήμασταν διαπλεκόμενοι, δεν θα κάναμε προεκλογική εκστρατεία με μόνο όπλο μία ιστοσελίδα. Δηλαδή, με ελάχιστα χρήματα. Αντιθέτως, η κ. Δούρου διεξάγει μια πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία με αφίσες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτάκια, διαθέτοντας κι ένα «στρατό» συμβούλων επικοινωνίας.

Εύλογα διατυπώνεται από τους πολίτες το φυσιολογικό ερώτημα του «πόθεν έσχες» για τους ανεξάντλητους πόρους που διαθέτει.

Και σε τελική ανάλυση η διαπλοκή και η διαφθορά, λένε πολλοί, ότι εμφανίζονται στις προεκλογικές περιόδους. Τελεία και παύλα με την πολιτική αδυναμία και τα πυροτεχνήματα της κ. Δούρου».