Η Μαρίλια που αναστάτωσε την Ελλάδα με την «πρώτη της φορά» (vid)

Συνεχίζεται ο σάλος για τα βίντεο του Ποταμιού: Οι πολέμιοι διακρίνουν σεξισμό, οι υπερασπιστές πρωτοτυπία και ζωντάνια - Σκληρές ανακοινώσεις από νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και γ.γ. Ισότητας, που αφιέρωσε... Ρένα Κουμιώτη στο Σταύρο Θεοδωράκη

Ένα κορίτσι από τη Λεμεσό της Κύπρου έχει γίνει το θέμα συζήτησης της τελευταίες μέρες στην προεκλογική Ελλάδα. Δεν πρόκειται για τη νικήτρια κάποιου ακόμα τάλεντ σόου, αλλά για την πρωταγωνίστρια του προεκλογικού σποτ του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, που μας μιλά… για την πρώτη της φορά. 

Αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει χαμό, καθώς θεωρήθηκε σεξιστικό από κάποιους, που δεν έχασαν την ευκαιρία να επιτεθούν στο Ποτάμι.

Η Μαρίλια Χαριδήμου, πάντως, η πρωταγωνίστρια δεν βρίσκει το σποτάκι καθόλου σεξιστικό: «Τι σεξιστικό και αηδίες… Το σποτάκι είναι καθαρά χιουμοριστικό. Ετσι τουλάχιστον το εξέλαβα εγώ», λέει 22χρονη σύμφωνα με τον Βηματοδότη. 

Η νεαρή ηθοποιός από την Κύπρο είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη, έχει συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, έχει τραγουδήσει σε αρκετές σκηνές, έχει παίξει και σε βίντεο κλιπ, τα λίγα χρόνια που ζει στην Ελλάδα. Η Μαρίλια αποκάλυψε επίσης πως το σποτάκι γυρίστηκε σε ένα σπίτι στα Εξάρχεια με σκηνοθέτη τον Πάνο Κοκκινόπουλο, παρουσία στελεχών του Σταύρου Θεοδωράκη. 

Το γύρισμα έγινε με μία κάμερα και διήρκεσε τέσσερις ώρες: «Στην αρχή μου είπαν να το πω στα κυπριακά, για να γελάσουμε και για να σπάσει ο πάγος. Και πράγματι το είπα σε άπταιστα κυπριακά», προσθέτει. Πάντως από την εξομολόγηση της Μαρίλιας για το παρασκήνιο της «Πρώτης της Φοράς», μένουν δύο πράγματα. Πρώτον, δεν είναι ψηφοφόρος του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς ψηφίζει στην Κύπρο και δεύτερον, όταν ρώτησε αν θα πληρωθεί, η απάντηση που πήρε ήταν: «Το ταμείο στο Ποτάμι είναι άδειο, σε καταγράψαμε ως… εθελόντρια»! 
Το σποτ του Ποταμιού, όπου η Μαρίλια μιλά για την «Πρώτη Φορά»


Πονάει η «Πρώτη Φορά;»


Σε μείζον ζήτημα σχετικά με την προεκλογική πολιτική αλλά και το γενικότερο χαρακτήρα, τις θεμελιώδεις αρχές κ.λπ που σέβεται ή όχι «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη έχουν αναδειχθεί τις τελευταίες ώρες τα δύο διαφημιστικά σποτ με τίτλο «Η Πρώτη της Φορά». Μεμονωμένες φωνές από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, από τη Νέα Δημοκρατία έως τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο το «Ποτάμι» έσπευσαν να καταγγείλουν τις διαφημίσεις ως
κατάφωρα σεξιστικές και υποτιμητικές για το γυναικείο φύλο. 

Εκτός όμως από τις ατομικές αντιδράσεις προσώπων όπως η κα Κατερίνα Παπακώστα της ΝΔ και ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε και συλλογική ή «επίσημη» καταδίκη των δύο σποτ: Κατά την Ομάδα Φεμινισμού και ΛΟΑΔΚΙ (Λεσβιακό Ομοφυλοφιλικό Αμφιφυλοφιλικό Διαφυλικό Κίνημα) της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «τα δυο αυτά σποτ αναπαράγουν μια σειρά στερεοτύπων για την γυναικεία σεξουαλικότητα που καμία σχέση δεν έχουν με την απελευθέρωση, την ουσιαστική ισότητα, τη μάχη ενάντια στην ιδιωτική και δημόσια καταπίεση. Και στις δύο περιπτώσεις το τελικό μήνυμα αποτυπώνει όλες τις κυρίαρχες σεξιστικές προϊδεάσεις αναδεικνύοντας τον φορέα του σε φορέα πατριαρχίας και σεξισμού. Επίσης, θεωρούμε προσβλητικό και χυδαίο το ότι οι γυναίκες παρουσιάζονται να μιλούν για την πολιτική μόνο μέσα από σεξουαλικές αναφορές, σαν να μην είναι ικανές για κάτι άλλο». 


 

Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σημειώσουν ότι στις εκλογές δεν ψηφίζουμε με ερωτικά/σεξουαλικά κριτήρια, προχωρούν σε μια σφοδρή προσωπική επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη, πληρώνοντάς τον με το ίδιο νόμισμα των προσβολών: «Αν ο κύριος Θεοδωράκης κομίζει μαζί του εκτός από την σχέση του με το βαθύ κράτος του Μπόμπολα και την ηθική και αισθητική του Μπερλουσκονισμού, ας έχει υπόψη του ότι θα βρει μπροστά του όχι μόνο εμάς αλλά κυρίως τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτής της χώρας».

Τα δύο αμφιλεγόμενα σποτ προκάλεσαν εσωκομματικό εμφύλιο, τόσο στο «Ποτάμι» όσο και τη ΔΗΜΑΡ, διχάζοντας τα στελέχη τους. Οι πολέμιοι των διαφημιστικών βίντεο διακρίνουν σεξισμό, οι υπερασπιστές τους πρωτοτυπία και ζωντάνια. Όσο για τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη, πιστεύει ότι «τα σποτ μας δεν είναι σεξιστικά. Τα υποδέχθηκε ο κόσμος με γέλια και χαρά. Υποστηρίζουν μία χαρά της ζωής, όχι κάτι άσχημο. Με αυτά θέλαμε να χτυπήσουμε την αποχή, να πάει ο κόσμος να ψηφίσει».

 

Πηγή: ΠρώτοΘέμα