Τσούκας: «Aπόλαυσα την άνοδο στην Α1 και το Λιγκ Καπ»

Μόνο χαρές από εδώ και πέρα για τα κιτρινόμαυρα τμήματα...

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Δημήτρης Τσούκας, μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για τις σημαντικότερες στιγμές τις φετινής πορείας των κιτρινόμαυρων σωματείων και δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε όλα τα τμήματα της «Ένωσης» για την επόμενη σεζόν, αλλά και να αναφερθεί στην υποψηφιότητα του με το κόμμα «Κοινωνία Αξιών» στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Αναλυτικά η συνέντευξη στην «Ώρα των Σπορ»:

-Τί χαρήκατε περισσότερο κατά την εφετινή περίοδο;

«Προφανώς, την άνοδο της ομάδας μπάσκετ στην Α1 και την κατάκτηση του Λιγκ καπ από την αντρική ομάδα βόλεϊ. Τα χάρηκα, τα πανηγύρισα, τα απόλαυσα. Αυτά θα υπάρχουν βαθιά στην ψυχή μου στο εξής…»

-Ποια ήταν η μεγαλύτερή σας απογοήτευση;

«Η ήττα από τον Κόροιβο στην έδρα μας, στο μπάσκετ, ήταν κάτι που δεν ξεχνιέται».

-Το μεγαλύτερο άγχος σας;

«Η διατήρηση της υγείας των παικτών μέσα στα πολύ πιεστικά πλαίσια του πρωταθλητισμού»

-Πώς ήταν η συνεργασία με τους παίκτες;

«Οι παίκτες όλων των Τμημάτων ήταν κυριολεκτικά ηρωικοί. Ξεπέρασαν τραυματισμούς και έβαλαν την ομάδα πάνω από το εγώ τους».

-Ποιοι ήταν εκείνοι, που κατά τη γνώμη σας, συνέβαλαν στις εφετινές επιτυχίες;

«Οι παίκτες όλων των Τμημάτων. Στο βόλεϊ καθοριστικός ήταν ο ρόλος του γενικού αρχηγού Μάνου Μακρή . Στο μπάσκετ ο προπονητής Βαγγέλης Ζιάγκος, ο αθλητικός διευθυντής Δήμος Ντικούδης και ο γενικός αρχηγός Γιώργος Χήνας προσέφεραν τα μέγιστα. Η διοίκηση έδωσε μεγάλες μάχες με πληθώρα συσσωρευμένων προβλημάτων και επανέφερε την αξιοπιστία της ΑΕΚ. Ο κόσμος ήταν απίστευτος, εντυπωσιακός και παρών σε όλα τα γήπεδα. Τέλος, θέλω να συγχαρώ τους βασικούς μου συνεργάτες Μανώλη Πετρόπουλο και Κώστα Ροτζιώκο φυσικοθεραπευτές στο μπάσκετ και βόλεϊ αντίστοιχα και τον γυμναστή Κώστα Χατζηχρήστο για την τεράστια προσφορά τους και την άψογη συνεργασία μας».

-Τι εύχεστε για την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

«Εύχομαι η ομάδα μπάσκετ να σταθεροποιηθεί στις καλές ομάδες της Α1 και σταδιακά να επιδιώξει την καλύτερη πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το αντρικό βόλεϊ να μπει στην τετράδα και να κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όπως και το χάντμπολ. Και φυσικά η ομάδα ποδοσφαίρου να επιστρέψει εκεί που ανήκει: Στην Σουπερλίγκα».

-Την προσεχή Κυριακή 25 Μαίου θα είστε υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το κόμμα «Κοινωνία Αξιών». Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

«Κοιτάξτε. Δεν σκοπεύω να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Βαρέθηκα, όμως, να βλέπω ανεπάγγελτους να ασχολούνται με την πολιτική. Πρέπει να αντιδράσουμε, να συμμετέχουμε και να προσφέρουμε εκεί που έχουμε εμπειρία και γνώσεις. Στην «Κοινωνία Αξιών» είμαι ο υπεύθυνος του τομέα υγείας και αθλητισμού που αποτελούν τις βασικές μου δραστηριότητες σχεδόν όλη μου τη ζωή».

-Να επιμείνουμε λίγο πολιτικά. Τι διαφορετικό πρεσβεύει η «Κοινωνία Αξιών»;

«Είναι ένα Κόμμα που έχει δημιουργηθεί από τον Καθηγητή και συγγραφέα Δημήτρη Μπουραντά εδώ και δύο χρόνια, με απόλυτα οργανωμένες δομές και σύγχρονο τρόπο λειτουργίας. Δεν έχει κομματικό στρατό αλλά ανθρώπους λογικούς, καθημερινούς επαγγελματίες, επιστήμονες, αγρότες, επιχειρηματίες με εμπειρία και επιτυχίες στο χώρο τους ,που γνωρίζουν πως να μετουσιώσουν τις γνώσεις τους σε επιτυχημένη πράξη».

-Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο, ο οποίος προφανώς είναι πιεσμένος ασφυκτικά από τα προβλήματα καθημερινότητας, ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα επιβίωσης;

«Παρά την απογοήτευση από το υπάρχον πολιτικό σκηνικό της χώρας οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν και να μην απέχουν. Να ψηφίσουν αυτούς που η καρδιά και η λογική τους θα τους δείξουν ότι είναι πραγματικοί, ουσιαστικοί, ανθρώπινοι και αποτελεσματικοί».