Τσιρίλο: «Ήταν υποχρέωση μας να ανεβάσουμε την ΑΕΚ»

Το συμβόλαιο του 37χρονου παίκτη έχει λήξει και θα μάθει τις προσεχείς ημέρες αν θα παραμείνει στην ομάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Metropolis», ο Μπρούνο Τσιρίλο μίλησε για τη δύσκολη χρονιά της ΑΕΚ που επιτέλους τελείωσε και το καθήκον που είχαν οι πιο παλιοί παίκτες να βοηθήσουν τους νέους.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την φετινή σεζόν στην ΑΕΚ:

«Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να φεύγει μια δύσκολη χρονιά και να επιτυγχάνεις τον στόχο που έχεις θέσει, γιατί ήταν υποχρέωσή μας να ανεβάσουμε την ΑΕΚ αρχικά στην Β’ Εθνική. Όσον αφορά το μέλλον μου περιμένω αυτές τις μέρες να δω αν θα συνεχίσω και τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ».

Για το πιο δύσκολο κομμάτι της φετινής σεζόν:

«Δεν ήταν τόσο το αγωνιστικό κομμάτι με την έννοια των αντιπάλων. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να βοηθήσεις τα νέα παιδιά να αντέξουν το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ, και την πίεση που ήταν δεδομένο ότι θα τους ασκηθεί για να πάνε την ομάδα ψηλά».

Για την πιθανότητα επιστροφής του Κατσουράνη στην ΑΕΚ:

«Είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ξέρει πολύ καλά τί εστί ΑΕΚ, αφού έχει παίξει σε αυτήν. Είναι σημαντικό όταν χτίζεις μια νέα ομάδα να έχει τέτοιους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και τα νέα παιδιά. Δεν έχω ακούσει κάτι για το αν θα επιστρέψει ή όχι, ωστόσο, είναι πολύ καλό για την ΑΕΚ να έχει ένα παίκτη σαν αυτόν».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Λυπήθηκα πολύ που δεν πήρε ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο, γιατί το περίμενα και το ήθελα. Πρέπει, όμως, τώρα να κοιτάξει μπροστά γιατί υπάρχει σχέδιο και ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις ομάδες που έχουν προοπτική για το μέλλον. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Άγγελο Αναστασιάδη, ωστόσο, ξέρει πολύ καλά την ομάδα και θα έχει την ευκαιρία να την πάει ψηλά».

Για τον αποκλεισμό Αθανασιάδη από το Μουντιάλ:

«Ο Στέφανος Αθανασιάδης με την εξέλιξη που έχει σαφώς και είχε πιθανότητες για να πήγαινε στο Μουντιάλ. Δεν πρέπει να λυπάται για αυτήν την εξέλιξη και να συνεχίσει την δουλειά, γιατί θα είναι ο μελλοντικός φορ της Εθνικής. Ταυτόχρονα πρέπει να σεβαστούμε την επιλογή του Σάντος γιατί γνωρίζει πολύ καλά τί χρειάζεται περισσότερο η Εθνική αυτήν την περίοδο».