Δραπέτευσε μετά από 10 χρόνια βιασμών

Μία κοπέλα, η οποία υπήρξε θύμα απαγωγής επί 10 χρόνια στις ΗΠΑ, κατάφερε να δραπετεύσει (Pics)

Μία γυναίκα που είχε απαχθεί για περίπου 10 χρόνια, είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και είχε αναγκαστεί να παντρευτεί τον απαγωγέα της, κατάφερε να δραπετεύσει αφότου επικοινώνησε μέσω Facebook με την αδελφή της.
Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της Σάντα Άνα, ο Ισίντρο Γκαρσία, 41 ετών, κρατείται από τις αρχές αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για απαγωγή.

 

 

Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Η νεαρή κοπέλα ήταν μόλις 15 ετών όταν ο Γκαρσία την απήγαγε, με τον οποίο εκείνο το διάστημα διατηρούσε ρομαντικές σχέσεις, δήλωσε το θύμα στους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την υπόθεση.

 

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της Καλιφόρνια, ο Γκαρσία κλείδωσε την πλέον 25χρονη στο γκαράζ του σπιτιού του, λέγοντάς της ότι η οικογένειά της έχει σταματήσει να την ψάχνει και ότι θα εκδιώκονταν από τη χώρα σε περίπτωση που αυτή αποκάλυπτε το οτιδήποτε.

 

 

Ο Γκαρσία εξέδωσε για την κοπέλα πλαστά χαρτιά και την ανάγκασε να τον παντρευτεί το 2007. Η κοπέλα υπέστη παρατεταμένη σωματική, σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της, ενώ το 2012 απέκτησε ένα παιδί.

Το θύμα πρόσφατα βρήκε το θάρρος να επικοινωνήσει με την αδελφή της μέσω Facebook και «στη συνέχεια με τις αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ