Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το video “βόμβα” του Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο

Έρευνα με τη μορφή του επείγοντος διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα ελεγχθεί για το αν έχει τελέσει το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Εισαγγελική έρευνα με τη μορφή του επείγοντος, με αφορμή το βίντεο που έδωσε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου.

Η κ. Φάκου ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εκ μέρους του βουλευτή έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκης, ώστε να διευκρινιστεί, εφόσον γνωρίζει, το πότε και υπό ποιες συνθήκες βιντεοσκοπήθηκε η συνομιλία του με τον κ. Κασιδιάρη.

Το χρονικό του πολιτικού σάλου

Ήταν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης και στη Βουλή ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε για υψηλόβαθμο αξιωματούχο της κυβέρνησης που είχε παραδεχτεί πως οι διώξεις κατά της οργάνωσης έγιναν για να μη χάσει κι άλλους ψήφους η Νέα Δημοκρατία.

[quote_box_right]Κατέθεσε στα πρακτικά και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους και προανήγγειλε τη δημοσιοποίηση βίντεο.[/quote_box_right]

Και λίγες ώρες μετά, βγήκε στο φως ένα βίντεο προϊόν υποκλοπής, στο οποίο ο Ηλίας Κασιδιάρης με κρυφή κάμερα έχει καταγράψει συνάντησή του με τον Τάκη Μπαλτάκου στο γραφείο του (τέως πια) γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης.

Στο βίντεο, το οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί λίγο μετά την σύλληψη και τη μη προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος εμφανίζεται να λέει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έγινε έξαλλος με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης γιατί δεν προφυλακίστηκαν όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Μπαλτάκος παραδέχεται επίσης ότι οι διώξεις ασκήθηκαν γιατί έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ. Λέει επίσης ότι: “σας αφήσανε πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία”.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Η δημοσιοποίηση του βίντεο προκάλεσε “σεισμό” στην κυβέρνηση, με τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώνει, σε μια πρώτη αντίδραση: “Αν είναι έτσι όπως παρουσιάζεται, τότε δεν έχει θέση στην κυβέρνηση”.

Ακολούθησε το ραντεβού του Τάκη Μπαλτάκου με τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη και η παραίτηση του γγ του υπουργικού συμβουλίου.