Απέφυγε με επιτυχία τις παγίδες

Ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα στη “Ριζούπολη” έκρυβε παγίδες για τους “κιτρίνομαυρους”. Αρχικά η επιβολή της ποινής της αφαίρεσης των τριών βαθμών και δευτερευόντως ο αγώνας με τη Μπάγερν μπορούσαν να αποπροσανατολίσουν τους παίκτες της Ένωσης. Δεν είναι άλλωστε και το πιο εύκολο διαχειρίσιμο στην ψυχολογία ενός ποδοσφαιριστή να μαθαίνει σχεδόν 24 ώρες πριν τη σέντρα ότι αφαιρούνται τρεις βαθμοί που οι ίδιοι κέρδισαν μέσα στο γήπεδο. 

Παρά το γεγονός αυτό, οι παίκτες της ΑΕΚ βγήκαν αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη στη “Ριζούπολη”, τον τόπο που πέρυσι “σφράγισαν” το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια.

Η αμυντική τακτική του Απόλλωνα δυσκόλεψε την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, οι οποίοι όμως είχαν και υπομονή και διάθεση να κυκλοφορήσουν τη μπάλα. 

Ο άξονας μπορεί να μην δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να απειληθεί η εστία του Χουάντερσον, όμως η ΑΕΚ αναζήτησε παιχνίδι και από τα πλάγια με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Είχε εναλλακτικό πλάνο στο παιχνίδι της, αφού ο Ουζουνίδης περίμενε πως οι παίκτες του θα έχουν λίγους χώρους. 

Οι δυσκολίες που συνάντησε η ΑΕΚ κράτησαν για 35 λεπτά. Η κλάση και η ποιότητα του Μάνταλου στη φάση του γκολ απλοποίησαν ακόμα περισσότερο τα πράγματα για τους “κιτρινόμαυρους” που ήταν σαν να παίζουν στην έδρα τους, αφού στις εξέδρες ήταν περίπου 4000 φίλοι τους. 

Με κατοχή μπάλας σχεδόν 20 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (19:40 για την ακρίβεια) η ΑΕΚ έδειξε πως δεν θα επιτρέψει καμία αμφισβήτηση από τον αντίπαλό της. Το ίδιο έγινε και στο δεύτερο, όπου οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο κόντρα σε μία ομάδα που ήθελε να απειλήσει, αλλά δεν μπορούσε. Και όσο περνούσε η ώρα έμενε από δυνάμεις με την ΑΕΚ να έχει περισσότερους χώρους και φυσικά ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, το οποίο θα μπορούσε να είχε έρθει πιο νωρίς από το 85ο λεπτό. 

Αυτό που έχει σημασία για την ΑΕΚ είναι πως πήρε τους βαθμούς της νίκης σ’ ένα ματς που έκρυβε πολλές παγίδες, τις οποίες απέφυγε με επιτυχία. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάστηκε να κρατήσει κολλημένο το πόδι στο γκάζι για να πάρει το “τρίποντο”. Χρειάστηκε απλά να είναι έξυπνη και τα κατάφερε, έχοντας για κορυφαίο τον αρχηγό της Πέτρο Μάνταλο. Δεν είναι μόνο το φανταστικό γκολ που πέτυχε, αλλά η γενικότερη παρουσία του στο γήπεδο. 

Πλέον, οι πάντες σκέφτονται το λαμπερό παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Η Μπάγερν είναι. Το ξέρουν όλοι. Ο Ουζουνίδης είπε πως αν θέλουμε κάτι από αυτό το ματς θα πρέπει όλοι να παρουσιαστούν στο μάξιμουμ. Μόνο τότε θα έχει ελπίδες για κάτι θετικό. 

Περισσότερα...

πηγή: novasports