Μένει ΑΠΟΕΛ ο Μαντούκα

Ο Βραζιλιάνος μέσος αποκαλύπτει γιατί επέλεξε να παραμείνει στον ΑΠΟΕΛ.

Την Παρασκευή έγινε γνωστό πως ο Γκουστάβο Μαντούκα τα μάζεψε και έφυγε από τον ΑΠΟΕΛ αλλά με γραπτή του δήλωση λίγες ώρες αργότερα ενημέρωσε πως παίρνει πίσω την απόφαση σημειώνοντας πως ρόλο έπαιξαν τα μηνύματα συμπαράστασης από τους φίλους του ΑΠΕΛ που δέχτηκε.

Η δήλωση του Βραζιλιάνου μέσου:

«Θα ήθελα αυτή την στιγμή να απευθυνθώ στους φίλους του ΑΠΟΕΛ σε όλους όσους μου δείχνουν σεβασμό και αγάπη. Την οποία τους ανταποδίδω και για αυτό θέλω να εξηγήσω τι έγινε χθες και ποια είναι τα αισθήματα μου.
Είναι αλήθεια ότι χθες ήμουν απογοητευμένος και θυμωμένος από την απόφαση της Δικαστικής αλλά και από ότι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Δυστυχώς αυτό το συμβάν της αντίδρασης μου δημοσιεύτηκε σε λάθος χρόνο.

Η δική μου θέση είναι η εξής. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Κύπρο νιώθω την αγάπη, το πάθος των Κυπρίων για το ποδόσφαιρο. Και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ. Αυτό το πάθος και η αγάπη είναι μέσα στην καρδιά μου γιατί το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο άθλημα. Αλλά αυτό που συμβαίνει φέτος στα κυπριακά γήπεδα με κάνει να ανησυχώ για το μέλλον.

Μετά την απόφαση να επαναληφθεί το παιχνίδι και να αναιρεθεί ότι συνέβηκε με έναν ποδοσφαιριστή, ένα άνθρωπο, ένα σύζυγο, ένα πατέρα απλά το άφησαν να περάσει χωρίς να λένε ότι συνέβη κάτι τόσο επικίνδυνο. Ο Κακά μπορούσε να πάθει πολύ πιο μεγάλη ζημιά ή ακόμη και να πεθάνει . Μπορεί όλα αυτά να είχαν συμβεί σε μένα που ένα λεπτό προηγουμένως καθόμουν δίπλα του.

Κατά την άποψη μου η απόφαση της Δικαστικής είναι μια πρόσκληση σε αυτούς τους εγκληματίες να συνεχίσουν να κάνουν ότι θέλουν. Χωρίς κανονισμούς και χωρίς τιμωρίες. Δεν ξέρω αν στο μέλλον θα συμβεί κάτι πολύ χειρότερο. Για αυτούς τους λόγους είμαι απογοητευμένος και λυπημένος και αν συνεχιστεί να υπάρχει αυτό το πράγμα στο ποδόσφαιρο χάνεται η ουσία του αθλήματος για μένα.

Το ποδόσφαιρο είναι απόλαυση, είναι fair play, το ποδόσφαιρο είναι για τις οικογένειες, είναι για όλους.

Για αυτό τον λόγο αντέδρασα όπως αντέδρασα χθες. Και η επιθυμία μου ήταν να φύγω από την Κύπρο και να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο εδώ. Αλλά τώρα , πιο ήρεμος και μετά που μίλησα με πολλούς φίλους και ανθρώπους πιο έμπειρους από εμένα, νιώθω την ευθύνη να μην το κάνω αυτό για σεβασμό προς τους ποδοσφαιριστές, τον ΑΠΟΕΛ και τον κόσμο. Για την αγάπη, τον σεβασμό που μου δείχνουν τόσα χρόνια. Χθες έλαβα πολλά μηνύματα. Όλα ήταν μηνύματα αγάπης και σεβασμού.

Αυτά άγγιξαν την καρδιά μου και με έκαναν να αναιρέσω την απόφαση μου για τώρα.

Ακόμα εξακολουθώ να είμαι απογοητευμένος. Πρέπει να αναγνωρίσω ότι το κίνητρο μου δεν είναι το ίδιο πλέον, ακόμα έχω αμφιβολίες. Αλλά για την αγάπη του κόσμου θα συνεχίσω μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου. Και οποία και αν είναι η απόφαση της ομάδας εγώ θα είμαι μαζί της μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν θα την εγκαταλείψω τώρα. Έχω μια ιστορία δυνατής σχέσης με την ομάδα του ΑΠΟΕΛ και δεν αξίζει αυτή η σχέση να τελειώσει με αυτό τον τρόπο.

Για τον επόμενο χρόνο, θα σκεφτώ ήρεμα και θα αποφασίσω με την οικογένεια μου τι θα κάνω. Για τώρα αυτό θα πω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μου έδειξαν την αγάπη και την καλοσύνη που άγγιξε την καρδιά μου. Εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου θέλουμε να πολεμήσουμε την βία και τις ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση στο ποδόσφαιρο».