Εκλογές 2014

Live ενημέρωση για Ευρωεκλογές, Δημοτικές Εκλογές και τις αναμετρήσεις που επηρεάζουν άμεσα το γηπεδικό της ΑΕΚ.

Αποτελέσματα Ευρωεκλογές 2014 (ενσωμάτωση 99,57%):
ΣΥΡΙΖΑ 26,5%
ΝΔ 22,7%
Χ.Α 9,4%
Ελιά 8%
Ποτάμι 6,6%
ΚΚΕ 6%
ΑΝΕΛ 3,4%
ΛΑΟΣ 2,7%

Αποτελέσματα στην Περιφέρεια Αττικής:

Αποτελέσματα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας:

Αποτελέσματα για Ευρωεκλογές, Περιφέρειες και Δήμους:

.

Δηλώσεις:

Σαμαράς: «Σήμερα ο ελληνικός λαός έστειλε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά απέρριψε και την ανατροπή που προσδοκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το σύνθημα “σήμερα ψηφίζουμε, αύριο φεύγουν” έπεσε στο «κενό. Η κυβέρνηση παραμένει εγγυητής για τη σταθερότητα. Με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ευθύνη, διορθώνοντας τις αδικίες που έχουν σημειωθεί, καταφέραμε να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια. Τώρα βγαίνουμε από την κρίση με την οικονομία έτοιμη να μπει στην ανάπτυξη. Γνωρίζω τι πρέπει να αλλάξει και θα προχωρήσω γρήγορα».

Βενιζέλος: «Η τεχνητή πόλωση άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών. Η κοινωνία μας έστειλε σαφώς μηνύματα τα οποία κατανοούμε. Ξέρουμε καλά τι σημαίνει να είσαι μακροχρόνια άνεργος. Όμως τώρα βγάζουμε το κεφάλι μας έξω από το νερό. Η κυβερνητική σταθερότητα δεν είναι στασιμότητα, αλλά επιτάχυνση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης με άξονα την καταπολέμηση της ανεργίας».

Τσίπρας: «Χαιρετίζουμε αυτό το μεγάλο βήμα σημαντικού μέρους των πολιτών, που αψήφησε την τρομοκρατία και τις επεμβάσεις. Η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια αποφασιστική νίκη του λαού μας στην πορεία για την χειραφέτησή του. Ο λαός μας έδωσε εντολή να ανταποκριθούμε στο αίτημα των καιρών για τη συγκρότηση μιας πλατιάς συμμαχίας, που όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές, αλλά θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη πλειοψηφία.

Το σημερινό αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης. Και ας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς. Αν σήμερα είχαμε εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69. με τι ηθική νομιμοποίηση θα διαπραγματευθεί το χρέος και θα έρθει να επιβάλλει νέα μέτρα ο κ. Σαμαράς;
Ο σεβασμός στη Δημοκρατία επιβάλλει την προσφυγή στο λαό το συντομότερο δυνατό. Αυτό είναι το μήνυμα της κάλπης».

Παπαδημούλης: Αν πάρουμε ως μέτρο σύγκρισης τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα πάρει ψηλότερο ποσοστό. Για πρώτη φορά, κόμμα της Αριστεράς, θα είναι μπροστά.

Κεδίκογλου: Δεν τίθεται ζήτημα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία μας.

Κωστής Χατζηδάκης στον Alpha: Δεν θα σταθούμε μόνο στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Λ. Κανέλλη: Το αποτέλεσμα των εκλογών γεννάει αλλαγές και μετατροπές μέσα στα κόμματα, αλλά θα ανοίξει και συζητήσεις. Ενδεχομένως τώρα να πιάσουμε κουβέντα για την Ευρώπη και την αυτοδιοίκηση, που δεν πιάσαμε προεκλογικά.

Μήνυμα από τη Σοφία Σακοράφα στο Twitter: Η Ελλάδα έδειξε τον δρόμο. Πρώτη φορά Αριστερά.