“Ναι, υπό προϋποθέσεις”, για την “Αγιά Σοφιά”

Σύμφωνος με την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ, αλλά με πολλές... προϋποθέσεις, ο Άρης Βασιλόπουλος.

Ναι μεν, αλλά… για άλλη μια φορά από τον Άρη Βασιλόπουλο, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στον «SentraFM», αναφορικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Ο νέος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, είπε ότι η Ένωση πρέπει να γυρίσει στη φυσική της έδρα, αλλά εξέφρασε για άλλη μια φορά τη διαφωνία του για το Ρυθμιστικό Σχέδιο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Senrtra 103,3 FN

Για το γήπεδο: «Για να το διευκρινίσω εγώ ως δήμαρχος θέλω το γήπεδο να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το λέω με απόλυτη βεβαιότητα. Η θέση του είναι εδώ πέρα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να γίνει εδώ, με το μεγαλύτερο σεβασμό στην πόλη. Επαναλμβάνω εμείς θέλουμε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι κομμάτι της ψυχής της πόλης μας και θέλουμε να κατασκευαστεί το γήπεδο εκεί που βρισκόταν γιατί έχει λείψει από τους φιλάθλους της ΑΕΚ».

Για το νέο ρυθμιστικό είπε: «Με το ρυθμιστικό Αττικής – Θεσσαλονίκης διαφωνούμε και το έχουμε δηλώσει στους κατοίκους. Εμείς ζητάμε από τη βουλή, την κυβέρνηση, τη διοίκηση της ΑΕΚ, τους πολιτικούς μηχανικούς του γηπέδου να να λάβουν υπόψη τους συγκεκριμένα ζητήματα, ώστε το γήπεδο να ενταχθεί αρμονικά στον οικοδομικό ιστό της πόλης. Θέλουμε για παράδειγμα να μη φαγωθεί δάσος, όπως, άλλωστε, δεσμευόταν προεκλογικά και ο κ. Γεωργαμλής. Και αν αποδειχθεί ότι δεν γίνεται στα 26.5 στρέμματα το γήπεδο, αλλά στα 28,5, να το συζητήσουμε, να το δούμε τεχνικά και αν χρειαστεί ν’ αναδασώσει η ΑΕΚ άλλο χώρο. Επίσης πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Να μην υπάρχει χώρος πάρκινγκ μόλις 380 θέσεων. Θεωρώ πως είναι κατανοητό ότι δεν επαρκούν. Να βρεθούν χώροι πλησίον του σημείου που θα γίνει το γήπεδο και τους οποίους θ’ αγοράσει η ΑΕΚ, ώστε να δημιουργηθούν κι άλλες θέσεις πάρκινγκ, πιθανότατα υπόγειου.

Ως προς το ύψος του γηπέδου: «Εχω γυρίσει το δήμο και έχω μιλήσει με τον προσφυγικό πληθυσμό. Όλοι με ρωτούσαν ποιο θα είναι το ύψος του γήπεδο. Όπως αντιλαμβάνεστε οι κάτοικοι υφίστανται κάποια όχληση από το γήπεδο. Είναι άλλο να έχει ύψος 14-15 μέτρα και άλλο τριάντα. Εμείς ζητάμε αν γίνεται αυτό να ληφθεί υπόψη και το γήπεδο να κρατήσει ένα χαμηλότερο ύψος, όπως, μάλιστα είχε ειπωθεί από πλευράς ΑΕΚ στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο».

Για το αν θα γίνει συζήτηση με τη διοίκηση της ΑΕΚ και τι περιμένει από τη Βουλή: «Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, της εταιρείας που θέλει να κατασκευάσει το γήπεδο, να συζητήσουμε για το πως μπορεί να βοηθήσει ο δήμος. Όσο γι’ αυτά που ζητάμε, θέλουμε μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες να ληφθούν υπόψη τα όσα λέμε, καλόπιστα το τονίζω, απέναντι στην ΑΕΚ. Θέλουμε να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια το γήπεδο, να το αγκαλιάσει ο κόσμος και να γίνει με σεβασμό προς την πόλη. Θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς για να γίνει ένα στολίδι, αλλά και επιθυμούμε πριν φτάσει μια ολόκληρη πόλη προ τετελεσμένου να συζητήσουμε το νέο ρυθμιστικό προτού πάει προς ψήφιση στη βουλή».

Θα επιδιώξετε συνάντηση με τον κ. Μελισσανίδη και τους ανθρώπους της ΑΕΚ; «Θα το εξετάσουμε το ενδεχόμενο. Είμαστε στη διάθεση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, εφόσον δεν υπάρχει ΠΑΕ, να συζητήσουμε όλα αυτά τα ζητήματα. Εμείς δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γίνουμε το εξιλαστήριο θύμα ή ο αποδιοπομπαίος τράγος αν παρουσιαστεί έλλειψη βούλησης κάποιων να κάνουν το γήπεδο. Γίνεται μια προσπάθεια να εμφανιστούμε εμείς ως εμπόδιο. Το ξεκαθαρίζω ότι εμείς ως δημοτική παράταξη, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο ούτε πουθενά δεν σταθήκαμε εμπόδιο. Θέλουμε οι δύο τρεις επιφυλάξεις μας να τεθούν υπόψη, τις λέμε καλόπιστα. Ζητάμε να ληφθούν υπόψη για να υποστηρίξουμε με οποιοδήποτε τρόπο την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και λέω για το θέμα της βούλησης, διότι για να φτιαχτεί το κάθε γήπεδο υπάρχουν πολλά ζητήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση. Δεν θέλω να χρεωθούμε εμείς οποιαδήποτε κωλυσιεργία ή αστοχία. Το επαναλαμβάνω η ΑΕΚ είναι κομμάτι της πόλης μας, της προσφυγικής πόλης μας και τη θέλουμε στη Νέα Φιλαδέλφεια».