Ρουμελιώτης: «Κατακτήσαμε δίκαια τη νίκη»

Ο Μανώλης Ρουμελιώτης σε δηλώσεις του τόνισε πως δίκαια η ΑΕΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό.

Εχθές η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στα τελικά του πρωταθλήματος κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό 3-1 στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο προπονητής της Ένωσης, Μανώλης Ρουμελιώτης, σημείωσε ότι το παιχνίδι ναι μεν ήταν νευρικό αλλά δε ότι η ομάδα του δίκαια επικράτησε των «πράσινων».

«Ήταν ένα νευρικό παιχνίδι. Για δύο σετ είχαμε μια καλή απόδοση πιέζοντας στο σέρβις και φέρνοντας τον ΠΑΟ σε δύσκολη θέση. Στο τρίτο σετ χαλαρώσαμε στο σερβίς δώσαμε στον ΠΑΟ το δικαίωμα να έχει καλύτερη επιθετική ανάπτυξη, αλλά ταυτόχρονα υπήρχαν και κάποιες εύκολες μπάλες που ήρθαν στο γήπεδο μας και κάναμε ανεπίτρεπτα λάθη. Είναι μπάλες που μετράνε πολύ γιατί δίνουν το δικαίωμα στην ομάδα να συνεχίσει να κάνει σέρβις και είναι οι μπάλες που δίνουν τις διαφορές στα σετ. Στο 4ο σετ επανήλθαμε με καλό σέρβις, είχαμε καλύτερες επιλογές στα τελειώματα των φάσεων και πιστεύω ότι δίκαια κατακτήσαμε αυτή τη νίκη κάνοντας το πρώτο βήμα για την επόμενη φάση» είπε ο Ρουμελιώτης στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ).

Ο Γιώργος Ρούσσης στάθηκε στο γεγονός ότι οι αθλήτριες του άντεξαν την πίεση της ΑΕΚ και κατάφεραν να προσαρμόσουν το παιχνίδι τους στο πρώτο σετ αν και μετέπειτα, όπως λέει, υπέπεσαν σε λάθη στην υποδοχή.

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δυνατό παιχνίδι και θα είχαμε πίεση από τον κόσμο, αλλά καταφέραμε μετά το πρώτο σετ να αντιδράσουμε και να προσαρμοστούμε. Ωστόσο δεν αποφύγαμε πάλι τα λάθη στην υποδοχή και σε εύκολες μπάλες στην άμυνα κάνοντας έτσι δύσκολη τη ζωή μας στην επίθεση» είπε ο Ρούσσης σύμφωνα με την ιστοσελίδα volleynews.gr.

Παρά την ήττα, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και πιστεύει στην ισοφάριση του σκορ των ημιτελικών.

«Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, αλλά πρέπει να κερδίσουμε ένα ντέρμπι. Για να το κάνουμε αυτό απαιτείται ίδια και καλύτερη απόδοση στην Κυψέλη, αλλά μεγαλύτερη συγκέντρωση και με τη βοήθεια του κόσμου μας πιστεύω θα τα καταφέρουμε».