Τα ζητήματα και οι λύσεις για το γήπεδο

Τρία ζητήματα, μία λύση για την ΑΕΚ.

Το θέμα του γηπέδου είναι το βασικό ρεπορτάζ για την ΑΕΚ σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal». Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρία ζητήματα σχετικά με το γήπεδο και υπάρχει μόνο μία λύση.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

«Μετά την καταιγίδα, η ηρεμία. Στην ΑΕΚ μπήκαν σε αμφισβήτηση έπειτα από το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά γρήγορα επέστρεψαν σε κανονικούς ρυθμούς. Διαπίστωσαν άλλωστε με άμεσο τρόπο -μέσω της συνέντευξης του Αρη Βασιλόπουλου στον Sentra 103,3- πως δεν υπάρχει καμία διάθεση ανένδοτου με τον δήμο.

Βλέπετε, ο νέος δήμαρχος της πόλης έριξε τους τόνους, έκανε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι υπέρμαχος του νέου γηπέδου και έθεσε κάποια ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης. Αυτά είναι που από αύριο, όταν και θα τεθεί η νομοθετική ρύθμιση προς συζήτηση στη Βουλή, θα έρθουν στο τραπέζι. Τρία ζητήματα, με μια λύση για το γήπεδο της ΑΕΚ. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

1. Η παραχώρηση μέτρων από το άλσος. Ο Βασιλόπουλος παραδέχθηκε πως η σημερινή κατάσταση του άλσους είναι τραγική. Η ΑΕΚ δεσμεύεται πως θα αναπλάσει το άλσος, ακόμα και συγκεκριμένο είδος δέντρων θα φυτέψει. Στον δήμο ενδεχομένως να ζητήσουν και βοήθεια στην ανάπλαση κάποιας άλλης περιοχής, που είναι θέμα που θα συζητήσει η ΑΕΚ.

2. Οι θέσεις πάρκινγκ: Η παρούσα νομοθεσία απαιτεί μία θέση στάθμευσης για κάθε 15 θεατές. Αυτό είναι ανέφικτο και υπήρξαν παρεκκλίσεις στα περισσότερα γήπεδα που έγιναν στην επικράτεια. Ο νέος νόμος θα καλύπτει την ΑΕΚ, έχουν αγοραστεί ήδη εκτάσεις κοντινές στο γήπεδο που θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτόν και θα συνοδευτούν από σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

3. Το ύψος του γηπέδου: Το σχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή περιλαμβάνει ανώτατο ύψος 27 μέτρων, στεγάστρων 30 μέτρα και πυλώνων 40 μέτρα. Στην ΑΕΚ είναι βέβαιοι πως δεν θα προκύψει ζήτημα ούτε με αυτό το θέμα.

Στόχος της ΑΕΚ από εδώ και πέρα είναι να πηγαίνει βήμα βήμα τις διαδικασίες για το γήπεδο και όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στη Βουλή και την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης που θα καθορίζει τους κανόνες λειτουργίας της ανέγερσης.»