Στίβεν Χόκινγκ: Έτσι θα πάρετε το Μουντιάλ

Οι καραφλοί και οι ξανθοί σκοράρουν καλύτερα - Οδηγίες για την εκτέλεση πέναλτι - Ο διάσημος καθηγητής ανέπτυξε μαθηματική φόρμουλα για να δείξει στους Άγγλους πώς να κατακτήσουν τον τίτλο

Μέχρι και τον Στίβεν Χόκινγκ επιστρατεύουν οι Βρετανοί προκειμένου να κατακτήσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο 48 χρόνια μετά το 1966 οπότε και κατέκτησαν τον τελευταίο τους τίτλο σε Μουντιάλ.

Στον διάσημο καθηγήτη προσέφυγε το γραφείο στοιχημάτων Paddy Power για να βρει την φόρμουλα της απόλυτης επιτυχίας και αυτός δεν τους απογοήτευσε.

Ανέπτυξε, λοιπόν, ένα μαθηματικό μοντέλο που διασφαλίζει την κατάκτηση του Μουντιάλ προσφέροντας ως μπόνους τη φόρμουλα για το «τέλειο πέναλτι» μετά τις πρόσφατες αποτυχίες των Βρετανών ποδοσφαιριστών όποτε το παιχνίδι κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.Αναλύοντας τα δεδομένα όλων των διοργανώσεων από το 1966 ο Χόκινγκ έφτασε στο τελικό αποτέλεσμα αν και δηλώνει ότι την προσπάθεια της Αγγλίας μπορεί να σαμποτάρουν παράγοντες όπως η θερμοκρασία, το υψόμετρο και η απόσταση από την πατρίδα.

Παρόλα αυτά εκτιμά ότι αν το πρώτο παιχνίδι της Αγγλίας στις 19 Ιουνίου με αντίπαλο την Ουρουγάη το διευθύνει Ευρωπαίος διαιτητής, τότε οι πιθανότητες θα βελτιωθούν κατά πολύ εξηγώντας ότι ρεφερί από χώρες του βορείου ημισφαιρίου θα είναι λιγότερο επιρρεπείς στο «δραματικό θέατρο» του επιθετικού της Λίβερπουλ Λουίς Σουάρεζ.

Επικαλούμενος την στατιστική ο διάσημος καθηγητής σημειώνει ότι η κόκκινη εμφάνιση είναι πιο επιτυχημένη προτείνοντας στο Ρόι Χόγκτσον να ακολουθήσει το σύστημα 4-3-3 αντί του 4-4-2.

«Γερμανοί ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι οι κόκκινες φανέλες κάνουν τις ομάδες να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Παρομοίως λειτουργεί και το 4-3-3» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τον Χόκινγκ η Αγγλία σε ένα παιχνίδι με αυξημένη θερμοκρασία κατά 5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το συνηθισμένο έχει 59% περισσότερες πιθανότητες να γνωρίσει την ήττα.

Και συμπληρώνει: Έχουμε διπλάσιες πιθανότητες να κερδίσουμε όταν παίζουμε σε υψόμετρο μικρότερο των 500 μέτρων από την επιφάνει της θάλασσας και οι πιθανότητες μας βελτιώνονται κατά 30% αν η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 3 μετά το μεσημέρι.


Αυτή είναι η φόρμουλα για το τέλειο πέναλτι

Το δεύτερο πεδίο ανάλυση του Χόκινγκ αφορούσε τη φόρμουλα για το τέλειο πέναλτι. Σύμφωνα με τον διάσημο βρετανό καθηγητή το «κλειδί» στην επιτυχία βρίσκεται στο να πάρει κανείς μεγαλύτερη φόρα από τα τρία βήματα και στο να δώσει στη μπάλα λίγο ύψος προσθέτοντας όμως ότι η ταχύτητα δεν είναι τίποτα χωρίς την κατάλληλη στόχευση.«Μακάρι να μπορούσα να ψιθυρίσω αυτές τις οδηγίες στο αυτί του Κρις Γουόντλ το 1990. Χρησιμοποίησε το πλασέ παρά το κουτουπιέ και έχεις 10% περισσότερες πιθανότητες να σκοράρεις» εξομολογήθηκε ο Στίβεν Χόκινγκ αναφερόμενος στη διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό Αγγλία-Δυτική Γερμανία στο Μουντιάλ της Ιταλίας.

Και η ανάλυση καταλήγει: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη αν είναι πλεονέκτημα να είσαι δεξιοπόδαρος από ό,τι αριστεροπόδαρος αλλά οι φαλακροί  και οι ξανθοί ποδοσφαιριστές έχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουν, μολονότι δεν υπάρχει ακριβής επιστημονική εξήγηση γι’ αυτό».

 

Πηγή: ΠρώτοΘέμα