Μέχρι τους «16» του Μουντιάλ η Ελλάδα

Αυτό... προβλέπει έρευνα της Goldman Sachs για την Εθνική Ελλάδας, που θα αποκλειστεί από την Ουρουγουάη!

Παγκόσμια πρωταθλήτρια τη Βραζιλία, σε τελικό με την Αργεντινή και με την Ελλάδα να φτάνει στους «16», γνωρίζοντας εκεί δύσκολα τον αποκλεισμό από την Ουρουγουάη «προβλέπει» έρευνα της Goldman Sachs. Αυτή βασίζεται σε ένα μοντέλο (ανάλογα εκείνων των οικονομικών μελετών της) που συνυπολογίζει μία σειρά από παραμέτρους, που περιλαμβάνουν από τα αποτελέσματά τους σε επίσημα ματς από το 1960 ως σήμερα, μέχρι και την τρέχουσα φόρμα τους.

Βάσει των υπολογισμών που έχουν γίνει από την εταιρεία, η ελληνική ομάδα θα έχει στη φάση των ομίλων τρεις ισοπαλίες με 1-1 απέναντι σε Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού. Θα τερματίσει δεύτερη στον όμιλό της, πίσω από την Κολομβία, και θα διασταυρωθεί στους «16» με την Ουρουγουάη, η οποία θα την αποκλείσει στην παράταση ή στα πέναλτι. Επίσης η έκθεση αναφέρει πως η ελληνική ομάδα έχει 60,6% πιθανότητες να περάσει στους «16», 24,6% να φτάσει στα προημιτελικά, 5,9% στα ημιτελικά και 1,8% στον τελικό, ενώ για να σηκώσει το τρόπαιο έχει 0,3%.

Η Βραζιλία είναι το πρώτο φαβορί με 48,5%, ακολουθεί η Αργεντινή με 14,1%, η Γερμανία με 11,4%, η Ισπανία με 9,8% και η Ολλανδία με 5,6%.

Πηγή: Sport-FM