Ένατη φορά με ριγέ εμφανίσεις η ΑΕΚ

Άλλες οκτώ φορές στο παρελθόν, η ΑΕΚ έχει φορέσει εμφανίσεις με κάθετες κιτρινόμαυρες ρίγες.

Στις εμφανίσεις με κιτρινόμαυρη ρίγα, επιστρέψει ξανά από τη νέα περίοδο η ΑΕΚ, όπως έγινε γνωστό, κατόπιν της ανανέωσης της συνεργασίας της Ένωσης με την Puma. Αν και συνήθως το βασικό χρώμα της φανέλας ανέκαθεν ήταν το κίτρινο, δεν ήταν λίγες οι φορές που προτιμήθηκε η κάθετη κιτρινόμαυρη ρίγα στο παρελθόν. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε, ότι σε αυτό το στυλ ήταν η πρώτη εμφάνιση της ΑΕΚ μετά την ίδρυσή της το 1924!

Άλλοτε με λεπτή ρίγα, άλλοτε με λίγο μεγαλύτερη και πυκνές ή πιο αραιές μεταξύ τους, η ΑΕΚ έχει φορέσει άλλες οκτώ φορές στο παρελθόν, εμφανίσεις με αυτό ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

Η πρώτη όπως προαναφέραμε ήταν την περίοδο 1924-25, ενώ ακολούθησε η σεζόν 1949-50, όπου κυριάρχησε η μαύρη ρίγα. Στη δεκαετία του ’50, η ΑΕΚ φόρεσε άλλες δύο φορές, το 1955 και το 1958, ενώ και στη δεκαετία του ’70, υπήρξαν άλλες δύο εμφανίσεις με ρίγες, το 1972 και το 1973.

Από εκεί και έπειτα πάντως, πέρασαν αρκετά χρόνια, ωσότου οι άνθρωποι της ΑΕΚ, επιλέξουν ξανά τις εμφανίσεις με κιτρινόμαυρες κάθετες ρίγες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη διετία 2002-04, ενώ η τελευταία ήταν λίγα χρόνια πριν, όταν την Ένωση έντυνε και πάλι η Puma, τη σεζόν 2010-11.

Στη βασική φωτογραφία, μπορείτε να δείτε όλες τις εμφανίσεις της ΑΕΚ, από το 1924 έως το 2008.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΖΑΓΚΑΣ