Το SPORT24 στο Τόκιο: Οι δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια on camera αμέσως μετά τον σπουδαίο αγώνα του

«Κανείς δεν θα με βγάλει από την πρώτη θέση». Με αυτήν τη δήλωσή του ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε την αυτοπεποίθηση με την οποία μπήκε στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, συγκεντρώνοντας εν τέλει την υψηλότερη βαθμολογία από τους οκτώ αθλητές που εξασφάλισαν την παρουσία τους στον τελικό.

Συνέντευξη στην Πηνελόπη Γκιώνη

Αν και το ελληνικό κοινό δεν παρακολούθησε live την προσπάθεια του χρυσού ολυμπιονίκη στο Ρίο, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει. Ο Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του και θα μπει στη μάχη των μεταλλίων ως το απόλυτο φαβορί για τη νίκη. Είναι βέβαιος μάλιστα ότι τίποτα δεν πρόκειται να τον εμποδίσει, ασχέτως αν τις προηγούμενες ημέρες αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στον ώμο του.

Αμέσως μετά το τέλος του προκριματικού ο «άρχοντας των κρίκων» επισήμανε: «Καλά είμαι. Ήταν ένα επεισοδιακό τριήμερο. Από την τελευταία φορά που μιλήσαμε την ίδια ημέρα στο πόντιουμ το βράδυ ‘φούσκωσε’, βγήκε μια φλεγμονή μεγάλη, όχι κάτι που πρέπει να μας ανησυχεί. Είναι μάλλον κάτι που οφείλεται στο ταξίδι, στην πίεση, στο βαρομετρικό, που μπήκαμε γρήγορα στις προπονήσεις. Η επίσημη προπόνηση έχει πολύ μεγάλο φορτίο και ήταν μόλις 2,5 ημέρες μετά το ταξίδι και μάς έβγαλε μια φλεγμονή και την επόμενη ημέρα ξύπνησα και δεν μπορούσα να σηκώσω το χέρι μου. Ακολούθησε πολλή θεραπεία, νεύρα. Ήταν ένα πράγματα περίεργο με τον προπονητή μου. Να προσπαθώ να του εξηγήσω τι νιώθω, να προσπαθεί να καταλάβει, να καταλάβουμε έγινε, γιατί ήμουν μια χαρά. Εν τέλει σήμερα ήρθα, είμαι πολύ καλύτερα, δεν είμαι καλά ακόμη, ήρθα και ήμουν 100% συγκεντρωμένος.

Είχα δει τον Κινέζο και ήξερα τι ακριβώς έπρεπε να κάνω. Αυτό είναι το προβάδισμα που έχω σε σχέση με εκείνο. Εκείνος όταν βλέπει τι έχω κάνει κρασάρει, οπότε εκεί ποντάρω στον τελικό, γιατί τώρα πρώτα θα με δει να αγωνίζομαι και μετά θα εκτελέσει γιατί όλα είναι λίγο στρατηγική. Είμαι χαρούμενος. Έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω για να περάσω και δεν νομίζω ότι κανείς θα με βγάλει από την πρώτη θέση. Δεν έκανα καν ζέσταμα. Είδα τους κρίκους, τα φώτα, τα σύρματα.

Ολυμπιακοί Αγώνες – Ενόργανη γυμναστική: Ο Πετρούνιας μάγεψε και έστειλε μήνυμα για τον τελικό

Τώρα δεν ανησυχούμε. Έχουμε όλον το χρόνο μπροστά μας να ηρεμήσουμε, είναι εννέα ημέρες, περισσότερες κι απ’ όσες ήρθα. Θα είμαι πιο ζεν από ποτέ. Όλα θα πάνε καλά. Στον τελικό ακόμη ψηλότερη βαθμολογία. Δεν φοβάμαι καθόλου.

Εγώ θεωρώ ότι το πρόγραμμά του Κινέζου θα έπρεπε να είναι πιο κάτω, σίγουρα όχι πιο πάνω σε βαθμό, αλλά δεν είμαι εγώ ο κριτής, οπότε θεωρώ ότι αν κάνουμε και οι δύο είμαι καλύτερος. Είναι καλοί. Δεν ξέρω τι εκπλήξεις ετοιμάζει ο Γάλλος, γιατί κάποια άσκηση κατοχύρωσε, δεν το ήξερα, το ίδιο και ο Ιταλός που έχει ανεβάσει τον βαθμό

Περισσότερα...

πηγή: sport24