Γιαννίκης: «Η ΑΕΚ δεν μπορεί να παίξει αυτό το ποδόσφαιρο μέσα σε 2-3 ματς, θα γίνει σταδιακά η εξέλιξη»

Ο Αργύρης Γιαννίκης εμφανίστηκε μπροστά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για πρώτη φορά. Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ ενόψει του ντεμπούτου του στον πάγκο της Ένωσης στην αναμέτρηση απέναντι στον Ατρόμητο (17/10, 20:30, Novasports Prime, LIVE SPORT24) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Ο νέος προπονητής της Ένωσης αναφέρθηκε στη φιλοσοφία που θέλει να δει στην Ένωση, μία διαδικασία σταδιακή όπως ανέφερε, ενώ ξεκαθάρισε ποιοι είναι οι στόχοι του. Παράλληλα, απέφυγε να σχολιάσει το παρελθόν και εστίασε στη δουλειά που έχει να κάνει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιαννίκη:

Ποιο είναι το πλάνο και η φιλοσοφία: «Η φιλοσοφία μου είναι ταχεία ανάπτυξη, αξιοποίηση χώρου, ένταση στο πρέσινγκ, τακτική ευελιξία. Τα έχουμε δει και στον ΠΑΣ».

Για το αν υπάρχουν ελλείψεις: «Δεν σκέφτομαι σε προβλήματα, αλλά σε λύσεις. Κοιτάζω να αξιοποιήσω παίκτες ανάλογα. Γεμίσαμε με την επιστροφή του Τσούμπερ. Έχουμε δουλειά.

Δεν μιλάμε για προβλήματα, αλλά για πλάνο που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Πρέπει να το δεχθεί και να το δουλέψει η ομάδα».

Για το πλάνο: «Ο τρόπος-πλάνο που σκέφτομαι οι παίκτες έχουν ποιότητα να το βγάλουν στο γήπεδο. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες».

Για τους στόχους του: «Ξέρω που ήρθα, κοιτάμε τους γρήγορους στόχους που ίσως να σας είναι βαρετοί, να γνωρίσω παίκτες και συνεργάτες, ώστε να κάνουμε τα πράγματα που θέλουμε. Έχω μιλήσει την Κυριακή, είμαι φιλόδοξος, τα έχουμε πει.

Στόχος είναι ο παίκτης της ΑΕΚ και η ομάδα να πηγαίνει στο γήπεδο και να έχει την αυτοπεποίθηση ότι θα κερδίσει κάθε αντίπαλο. Δεν πας στη Γερμανία και σου λένε στη σχολή πως θα παίξεις με αυτόν τον τρόπο. Παίρνεις τα στοιχεία που εσύ πιστεύεις. Οι παίκτες έχουν την ποιότητα να το παίξουν αυτό».

Το παρελθόν δεν με νοιάζει δεν μπορώ να το αλλάξω. Με νοιάζει από την Κυριακή το βράδυ και μετά. Η ΑΕΚ έχει μία εικόνα με ένα συνάδελφο και δεν κρίνω. Με νοιάζει τι βλέπω από τη Δευτέρα και να εξελίσσω συνεχώς την ομάδα πάνω σε αυτό».

Θα κάνω τα πάντα να διεκδικήσουμε τίτλους, αλλά να δούμε πρώτα τι χρειάζεται ώστε η ομάδα να εμπεδώσει έναν τρόπο παιχνιδιού και δουλεύουμε καθημερινά»

Για το τι πρέπει να αλλάξει: «Οι ερωτήσεις είναι πάντα με το παρελθόν, όταν ξεκινάς κάτι νέο είσαι συνειδητοποιημένος. Να χτίσουμε τρόπο παιχνιδιού που να είναι ελκυστικός και ισορροπημένος. Ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν το έχω αναλύσει, δουλεύεις πάνω στα πράγματα που έχεις».

Για το συμβόλαιό του: «Δεν θα πω για το περιεχόμενο του συμβολαίου. Δεν δουλεύω καθημερινά για το συμβόλαιο, με ενδιαφέρει η εξέλιξη της ομάδας, δεν σκέφτομαι συμβόλαια».

Για το πρέσινγκ: «Το πρέσιγνκ είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού. Η ποιότητα θα ορίσει ποιο στοιχείο θα υπερισχύσει. Δουλειά μας είναι να εξελίσσουμε την ομάδα πάνω στο πλάνο, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να

Περισσότερα...

πηγή: sport24