Πρίφτης: «Να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στα πρώτα 8» κάθε κατοχής της Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δίνει το δυσκολότερο -έως τώρα- παιχνίδι του με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ της Παρασκευής (15/10, 22:00, NovaSports Prime). Την παραμονή της αναμέτρησης, ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τα σημεία – κλειδιά και όσα πρέπει να προσέξουν οι πράσινοι προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί και να δυσκολέψουν τη «Βασίλισσα».

«Γνωρίζουμε καλά τη δυναμικότητα του αντιπάλου. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με σπουδαίο ρόστερ. Υπάρχουν σημεία στα οποία πρέπει να επικεντρωθούμε και το κυριότερο είναι το γρήγορο transition παιχνίδι που διακρίνει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στα πρώτα οκτώ δευτερόλεπτα της κάθε επιθετικής τους κατοχής. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό να μην τους δώσουμε εύκολους πόντους σε πρώτο χρόνο έπειτα από δικά μας λάθη στην πάσα και στην ντρίμπλα. Αυτό είναι ένα στοιχείο στο οποίο είμαστε καλοί καθώς δεν κάνουμε πολλά λάθη ως ομάδα, ωστόσο θα πρέπει να το διατηρήσουμε» ανέφερε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, πριν προσθέσει:

«Φυσικά, θα πρέπει επίσης να είμαστε πιο συνεπείς στον τομέα των ριμπάουντ που ήταν και ένα από τα προβλήματα που είχαμε στο τελευταίο μας παιχνίδι. Τέλος, αναμφίβολα, ο τρόπος με τον οποίο θα εκτελέσουμε στην επίθεση, το να βρούμε ελεύθερα σουτ και να έχουμε καλό μακρινό σουτ θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι δύσκολο να διεκδικήσεις τέτοια παιχνίδια εκτός έδρας χωρίς καλό μακρινό σουτ».

Από μέρους του ο Τζεχάιβα Φλόιντ δήλωσε: «Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια σπουδαία και έμπειρη ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε σκληροί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό του αγώνα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα τις δυνατότητες που έχουμε γεγονός που με κάνει να αισιοδοξώ για τη συνέχεια. Είμαστε μια νέα ομάδα και θεωρώ πως όσο περνούν οι μέρες θα γινόμαστε καλύτεροι».

Περισσότερα...

πηγή: sport24