Δήλωση Κοτσάτου για την επέτειο του Κυπέλλου Κυπελλούχων

Ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος με αφορμή την συμπλήρωση 46 χρόνων από την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων δεσμεύτηκε για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1, υπογραμμίζοντας πως θα ξαναγίνει μεγάλη.

Στις 4 Απριλίου 1968 η ΑΕΚ σήκωνε στο Παναθηναϊκό Στάδιο το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης και γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτούσε ευρωπαϊκό τρόπαιο σε ομαδικό άθλημα.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Κωνσταντίνος Κοτσάτος, σε προσωπική του δήλωση αναφέρθηκε στο ιστορικό αυτό επίτευγμα.

«Πέρασαν 46 χρόνια από το πρώτο μεγάλο αθλητικό έπος στη χώρα μας. Επίτευγμα της ΑΕΚ, της μπασκετικής Βασίλισσας μας. Κόντρα σε όλους και όλα, σε δύσκολους καιρούς, δόξασε την Ελλάδα και τον σύλλογο. Το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο μπάσκετ θα έχει πάντα κιτρινόμαυρο χρώμα από αθλητές – ήρωες που θα τιμούμε πάντα και δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ» δήλωσε ο Κοτσάτος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Γιώργο Αμερικάνο που απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο επισημαίνοντας πως η επικείμενη επιστροφή της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία είναι αφιερωμένη σε εκείνον.

«Είναι η πρώτη φορά φέτος που γιορτάζουμε χωρίς τον ΜΥΘΟ μας. Τον μεγάλο Γιώργο Αμερικάνο. Κανείς μας δεν τον ξεχνά και η επικείμενη επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1 είναι αφιερωμένη σε αυτόν, όπως έχουμε δεσμευτεί».

Η ΑΕΚ θα μπορέσει να επανέλθει στις επιτυχίες μόνο με σωστό πλάνο, ορθές επιλογές και έχοντας κοντά τον κόσμο της, σημείωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής.

«Βήμα-βήμα, με σωστό πλάνο και ορθές επιλογές θα ξαναγίνει μεγάλη η ΑΕΚ. Έχοντας στο πλάι της τον κόσμο της, μπορεί να πετύχει πολλά. Όπως τότε, όπως και αργότερα… Η ΑΕΚ τιμά και σέβεται το παρελθόν της, για να μπορεί να βαδίζει σωστά στο μέλλον».