Νοίκιαζε διαμερίσματα που δεν του ανήκαν

Την εξιχνίαση πολυάριθμων υποθέσεων απάτης σε βάρος υποψήφιων ενοικιαστών ακινήτων, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος και ακολούθως την αυτόφωρη σύλληψη του δράστη, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου.

Πρόκειται για 59χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην περιοχή Χαριλάου. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απάτη και απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση», «Αντιποίηση» και για κατοχή πλαστού Δελτίου Ταυτότητας.

Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα, ο δράστης παρουσιάζονταν σε ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ως υποψήφιος ενοικιαστής, αποσπούσε τα κλειδιά των υπό ενοικίαση διαμερισμάτων και στη συνέχεια, προσποιούμενος τον ιδιοκτήτη τους, αποσπούσε ποσά – μισθώματα από ενδιαφερόμενους πολίτες, με τους οποίους συνέτασσε υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι εξαπάτησε έξι άτομα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αποσπώντας συνολικά το ποσό των 2.510 ευρώ.

Λίγες ώρες πριν τη σύλληψή του, ακολουθώντας τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης και υποδυόμενος τον δικαστικό κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη και να αποσπάσει τα κλειδιά ενός προς μίσθωση σπιτιού, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να εξαπατήσει αλλοδαπή ενδιαφερόμενη ενοικιάστρια.

Σημειώνεται ότι ο 59χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μία απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για Απάτη.