
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«4 ΑΠΡΙΛΗ 1968.
Η ΑΕΚΑΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ κατακτά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης κατατροπώνοντας την τσέχικη Σλάβια Πράγας με 89-82 μέσα στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο (80.000 θεατές/παγκόσμιο ρεκόρ σε αγώνα μπάσκετ!!!)
Η Α.Ε.Κ στέφεται «Βασίλισσα της Ευρώπης»! Είναι, μάλιστα, η πρώτη ελληνική ομάδα που σηκώνει ευρωπαϊκό τρόπαιο στο μπάσκετ!
Η Ένωση έφτασε ως το τελικό αφού πρώτα απέκλεισε την Βιτόρια από την Ισπανία με 72-82 και 85-65, τη Ρουαγιάλ από το Βέλγιο με 76-54 και 54-74, και την Ίνις Βαρέζε από την Ιταλία, την κάτοχο του τροπαίου με 60-78 και 72-52.
Οι συνθέσεις στον ιστορικό τελικό:
ΑΕΚ: (Μήλας) Αμερικάνος 29, Χρηστέας 4, Βασιλειάδης 11, Λαρεντζάκης 6, Ζούπας 12, Τρόντζος 24, Τσάβας 3, Νεσιάδης, Δημητριάδης, Πετράκης.
Σλάβια Πράγας: (Σιπ) Ζίντεκ 31, Ρουτσίσκα 23, Μπάροχ 12, Μίφκα 14, Τόμασεκ 2, Κονόπατσεκ, Άμερ.
Από τότε…
ΟI ΠΥΡΙΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΖΟΥΝ – ΕΜΠΝΕΟΥΝ – ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ «ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ Η Α.Ε.Κ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ!
ΥΓ. Γιώργο Αμερικάνε ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ!
«ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»