Ζιάγκος: «Έπαιξε ρόλο η άδεια έδρα»

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος απέδωσε την ήττα από τον Κόροιβο σε αγωνιστικούς αλλά και σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Βαγγέλης Ζιάγκος, τόνισε πως η απουσία του Νίκολιτς, ο τραυματισμός του Γιώργου Τσάκου και η χαρακτηριστική αστοχία των παιχτών του ήταν οι αιτίες που οδήγησαν στην ήττα από τον Κόροιβο, στερώντας από την Ένωση την άμεση επιστροφή της στην Α1.

«Είναι προφανές από την συνολική εικόνα της ομάδας ότι βρεθήκαμε σε κακή ημέρα, όπως αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στα στατιστικά. Αγωνιστικοί και άλλου τύπου παράγοντες επέδρασαν τελικά αρνητικά στην ψυχολογία των παικτών και εξηγούμαι: Οι αιφνίδιες και πολλαπλές απουσίες βασικών παικτών, που είναι και η αιτία της ελλιπούς προετοιμασίας, μας αποσυντόνισαν. Σημειώστε ότι δεν έπαιξε πάλι ο Νίκολιτς, ενώ τραυματίστηκε νωρίς και ο Τσιάκος. Ήταν χαρακτηριστική η αστοχία μας, αφού είχαμε 23 εύστοχες προσπάθειες στα 66 σουτ εντός παιδιάς. Υπήρξε η θέληση, αλλά όχι το καθαρό μυαλό. Από την άλλη, ο Κόροιβος απαντούσε με μεγάλα σουτ και ενίοτε είχε και την τύχη με το μέρος του. Χαρακτηριστικό τα δώδεκα εύστοχα τρίποντα, σε ποσοστό 41%”» είπε ο Ζιάγκος στην ιστοσελίδα ebasket.gr.

Ο Έλληνας προπονητής υποστήριξε ακόμα ότι η άδεια από κόσμο Ζωφριά και όλη η παραφιλολογία γύρω από το θέμα των διαιτητών ήταν παράγοντες που οδήγησαν στη χθεσινή ήττα.

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια τις τελευταίες ημέρες, ώστε να μείνουν οι παίκτες ανεπηρέαστοι από γεγονότα όπως η μη απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την τιμωρία της έδρας μας και η παραφιλολογία που αφορούσε στον αστάθμητο παράγοντα του ορισμού των διαιτητών. Φαίνεται τελικά, ότι επηρεάστηκαν. Όμως, το σημερινό αποτέλεσμα δεν ακυρώνει την μέχρι στιγμής προσπάθεια των παικτών. Βασική μας προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση των τραυματιών και το πώς θα ξαναβρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό. Χρειαζόμαστε δουλειά και ψυχραιμία».