Ανακοίνωση της «Original 21» για το Μουντιάλ

Η σκληρή ανακοίνωση της Original 21 για το Μουντιάλ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Original 21» μιλάει για το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για το Μουντιάλ, για τη FIFA αλλά και για τις αντιδράσεις του κόσμου στη Βραζιλία για τον θεσμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το μοντέρνο ποδόσφαιρο για μια ακόμη φορά μας απέδειξε πόσο φρικαλέο μπορεί να γίνει για να προασπίσει τα συμφέροντα του.  Αυτό που γίνεται καθημερινά στην Βραζιλία, με δολοφονίες εργατών, άστεγους ανθρώπους να λιμοκτονούν στους δρόμους και το εμπόριο λευκής σαρκός να ακμάζει, έχει ξεπεράσει πλέον τα προσχήματα. Ένα πάρτι δισεκατομμυρίων που στήνεται δίπλα στην ανέχεια και την εκμετάλλευση του βραζιλιάνικου λαού. Ένας θεσμός ντροπή για το ποδόσφαιρο που πολύ πριν ξεκινήσει έχει προλάβει να αμαυρωθεί όσο κανένα άλλο.

Σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο ήταν θρησκεία και ελπίδα απεγκλωβισμοί από το περιθώριο και τα ναρκωτικά βλέπουμε να έχει γίνει η ταφόπλακα τους.

Οι χαρτογιακάδες της φίφα και η βραζιλιάνικη κυβέρνηση Θυσιάζοντας στο βωμό του «ποδοσφαίρου» κάθε ανθρώπινο δικαίωμα έριξαν το δόλωμα αλλά διαψεύστηκαν κατηγορηματικά. Ο λαός της Βραζιλίας, ο περιθωριοποιημένος της φαβέλας, ο εκδιωγμένος στο όνομα του μουντιάλ, ο άστεγος-θύμα στοχευμένων επιχειρήσεων εκκαθάρισης, ο ιθαγενής, ο αμαθής, ο άπορος καθημερινά δίνει την απάντηση του με διαδηλώσεις απεργίες και συγκρούσεις κόντρα στην εκμετάλλευση τον αυταρχισμό και τη κρατική καταστολή. Μια εξέγερση που έχει ευαισθητοποιήσει κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο και δε μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους.

Στα πλαίσια αυτού θέλαμε κι εμείς να μοιραστούμε κάποιους προβληματισμούς γύρω από το πως αντιλαμβανόμαστε και πως Θέλουμε το ποδόσφαιρο. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε ένα ποδόσφαιρο (χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες άλλα με αξιοπρέπεια) που θα αντιπαλεύει λογικές αισχρής εμπορευματοποίησης και καθετί φασιστικό και ρατσιστικό που έρχεται να δηλητηριάσει τις ζωές μας ένα ποδόσφαιρο που δεν θα μας υπνωτίζει αλλά θα μας αφυπνίζει!

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σηκώσαμε ένα πανό στήριξης στο παιχνίδι μπάσκετ Φίλιππος Βέροιας-ΑΕΚ…

ΥΓ 1: Μποϊκοτάρουμε μαζικά το μουντιάλ-έκτρωμα και κάθε είδους τέτοιο προϊόν….

ΥΓ 2: Fifa killers fuck off-long liνe favela riots

ΥΓ 3: 0 αντιφασισμός δεν χρωματίζεται, είναι υποχρέωση όλων μας!

ΥΓ 4: Ας υπερασπιστούμε τη διαφορετικότητα που επικαλούμαστε, με αξιοπρέπεια πέρα από ταμπέλες και κόμπλεξ, πέρα από πονηρούς σκοπό ως που κάποιοι μπορεί να υποπτεύονται.